‘Samsung Galaxy S8 uitgesteld: verschijnt pas eind april’

Thomas Haenen
7 maart 2017, 8:59
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 uitgesteld: verschijnt pas eind april’

De Samsung Galaxy S8 ligt pas in de laatste week van april in de winkels, iets later dan verwacht. Productieproblemen met de chipsets en voorzichtigheid van Samsung zouden de belangrijkste oorzaken zijn.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 uitgesteld

Galaxy S8 render

Samsung heeft de releasedatum van de Galaxy S8 uitgesteld met een week, zo beweert de doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass op VentureBeat. Het toestel zou nu vanaf 29 april in de winkels moeten liggen. Voorheen spraken bronnen over een release op 22 april. Overigens blijft het vooralsnog bij geruchten, want Samsung zelf moet de smartphone nog officieel aankondigen. Dat gebeurt pas op 29 maart tijdens een Unpacked-event. De pre-orders voor het toestel zullen dan vrij snel starten. Dus wil je een Galaxy S8 kopen of een Galaxy S8 met abonnement? Houd dan onze Galaxy S8 pagina in de gaten voor het laatste nieuws, prijzen, levertijden en meer.

Als de bronnen het bij het juiste eind hebben, ligt de Galaxy S8 pas een maand na zijn aankondiging in de winkels. Dat is relatief laat en het lijkt er dan ook op dat Samsung zijn planning al meerdere malen heeft moeten bijstellen. Het uitstel zou minimaal twee oorzaken hebben, als we Blass mogen geloven. Allereerst is Samsung extra voorzichtig na het Galaxy Note 7-drama eind vorig jaar. Na tientallen toestellen die spontaan vlamvatten, zag het bedrijf zich genoodzaakt de productie van de Note 7 stop te zetten. Hoewel het probleem inmiddels bekend is, neemt Samsung het zekere voor het onzekere en wordt de Galaxy S8 uitgebreid getest. Waar de Galaxy S7 al begin maart verscheen, neemt het bedrijf nu anderhalve maand extra.

Snapdragon 835

Daarnaast zou de Snapdragon 835-chipset die Samsung gebruikt moeilijker zijn om te produceren dan verwacht. Deze wordt gemaakt volgens een nieuw 10-nanometer-proces, wat ervoor zorgt dat het bedrijf meer kracht op een kleiner oppervlak kan stoppen. Dat proces is echter zo geavanceerd dat er relatief veel ‘mislukte’ chips moeten worden weggegooid, zo claimt Digitimes. Hoewel de Galaxy S8 niet expliciet wordt genoemd bij dit verhaal, heeft Samsung veel exemplaren van de chip nodig voor zijn populaire vlaggenschip. Ook dit kan dus voor vertraging hebben gezorgd.

De Samsung Galaxy S8 is voorzien van een 5,8 inch-scherm dat nagenoeg de hele voorkant vult. De smartphone beschikt daarnaast over een waterdicht design, een 12 megapixel-camera met dual pixel-technologie en de nieuwste versie van Android. Een variant met een groter scherm, de Galaxy S8 Plus, wordt waarschijnlijk tegelijkertijd aangekondigd.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu