‘Tweede variant Samsung Galaxy S8 krijgt torenhoge resolutie’

Thomas Haenen
12 oktober 2016, 15:05
2 min leestijd
‘Tweede variant Samsung Galaxy S8 krijgt torenhoge resolutie’

Samsung zou wederom aan twee varianten van zijn vlaggenschip werken. Bij de Galaxy S8 varianten zouden beide modellen voorzien zijn van een gebogen scherm, maar is eentje voorzien van een torenhoge UHD-resolutie.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 varianten

Net als voorgaande jaren zijn er twee Samsung Galaxy S8-varianten in de maak, zo blijkt uit een post op het Chinese Weibo. Het ‘instapmodel’ heeft dan een 5,1 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Voor de grotere variant zou een 5,5 inch-scherm met een UHD-resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Dat zou goed zijn voor een pixeldichtheid van 806 pixels per inch, waarmee het één van de scherpste smartphones ooit zou worden. Dit grotere model zou bovendien ook als enige over een dubbele cameralens achterop beschikken.

note 7 tegenvaller

Dit jaar bracht Samsung zowel de Galaxy S7 als de Galaxy S7 Edge uit. Beide smartphones beschikten over vrijwel identieke hardware, met als grote verschil het schermformaat. Volgend jaar worden de verschillen dus mogelijk een stuk groter. Wel zouden voor het eerst beide varianten van Samsungs vlaggenschip over een gebogen scherm beschikken, als we de bron mogen geloven.

Dezelfde bron beweert ook dat S Voice geschrapt gaat worden. Samsungs stembesturing wordt vervangen door Viv AI, een stemgestuurde assistent die het bedrijf eerder deze maand heeft overgenomen. Dat zou een forse upgrade zijn: S Voice kan alleen simpele opdrachten uitvoeren, terwijl Viv zelfs vrij complexe vraagstukken kan beantwoorden. Ook werkt Viv als het goed is samen met een groot aantal andere apps. Viv is ontwikkeld door een team dat ook achter Siri zat, de stemgestuurde assistent van Apple.

Galaxy S8 onthulling: toch in februari?

De geruchten rondom de Samsung Galaxy S8 lijken de laatste weken steeds concreter te worden. Hoewel bronnen eerder nog beweerden dat de smartphone eerder wordt onthuld na de uitgebreide Galaxy Note 7 problemen, lijkt het inmiddels waarschijnlijker dat de fabrikant de planning van voorgaande jaren aanhoudt. Dat zou betekenen dat de Galaxy S8 onthulling eind februari plaats zal vinden, vlak voor het Mobile Word Congress in Barcelona.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu