Dit is waarom de Galaxy S8 waarschijnlijk minder goed verkoopt dan de S7

Erwin Vogelaar
11 juli 2017, 20:28
2 min leestijd
Dit is waarom de Galaxy S8 waarschijnlijk minder goed verkoopt dan de S7

De verkopen van de Samsung Galaxy S8 zouden tegenvallen vergeleken met de vorige hit, de Galaxy S7. Samsung legt uit hoe dit kan.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 verkopen lager dan S7?

Dat de Galaxy-smartphones van Samsung een succes zijn, kan niemand omheen. Toch verwacht men elk jaar dat het nieuwe model beter verkoopt dan de vorige. Mogelijk is dit bij de Galaxy S8 niet het geval. Dit stellen verschillende analisten via The Bell.

In hun verslag laten de analisten zien dat de Galaxy S8 en S8 Plus in de eerste twee maanden ongeveer 9,8 miljoen keer zijn verkocht. In diezelfde periode vorig jaar waren er al 12 miljoen stuks van de Galaxy S7 en de S7 Edge verkocht. Samsung zou volgens de analisten inmiddels de bestellingen voor nieuwe onderdelen verkleind hebben.

galaxy s8 verkopen

Samsung bevestigt niet officieel dat de Galaxy S8 minder verkoopt. “We verwachten dat de verkopen van de S8 vergelijkbaar zijn met die van de S7”, stelt een woordvoerder van het bedrijf. Ondanks dat Samsung de tegenvallende verkopen niet wil bevestigen, verklaart het bedrijf wel waarom de Galaxy S8 mogelijk minder verkoopt. De S8 is namelijk nog maar in een beperkt aantal markten gelanceerd, terwijl de S7 direct wereldwijd verkrijgbaar was.

Samsung heeft echter weinig te klagen. Er wordt namelijk verwacht dat het bedrijf in het tweede kwartaal van dit jaar meer winst heeft gedraaid dan Apple. Dit heeft Samsung niet alleen aan de Galaxy-smartphones te danken. Een groot gedeelte van de winst komt uit de verkoop van geheugen.

Toch zal Samsung net als alle smartphonebedrijven merken dat smartphoneverkopen teruglopen. Aan de kwaliteit van de Galaxy S8 ligt het in ieder geval niet. Met een voorkantvullend scherm en uitstekende camera is het één van de beste smartphones van dit moment, zoals je leest in de uitgebreide Galaxy S8 review.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu