Waarom er geen vingerafdrukscanner in het Galaxy S8-scherm zit

Thomas Haenen
19 juni 2017, 16:30
2 min leestijd
Waarom er geen vingerafdrukscanner in het Galaxy S8-scherm zit

Samsung was oorspronkelijk van plan de vingerafdrukscanner in het display van de Galaxy S8 te verwerken. De grote dwarsligger: de helderheid van het scherm.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 vingerafdrukscanner problemen verklaard

Al maanden voor de release van de Samsung Galaxy S8 ging het gerucht dat de fabrikant van plan was een vingerafdrukscanner in het scherm te stoppen. Uiteindelijk haalde die feature de eindstreep niet; in maart werd het toestel aangekondigd met een scanner achterop. Lange tijd was onduidelijk wat er misging, maar PhoneArena zegt van een insider de oorzaak vernomen te hebben.

Samsung Galaxy S8 vingerafdrukscanner problemen

De scanner zorgde voor problemen met de helderheid van het scherm, zo claimt de bron. In het gedeelte waar de scanner zat, lag de helderheid stukken hoger dan bij de rest van het scherm. De beeldkwaliteit was daardoor verre van consistent. Ook zou de scanner minder accuraat zijn op zijn nieuwe locatie.

Samsung zag zich daardoor genoodzaakt de scanner naar de achterkant te verplaatsen. Als alternatieve beveiligingsopties beschikt de Galaxy S8 ook nog over een irisscanner en gezichtsherkenning, naast het traditionele patroon en de pincode.

Samsung versus Apple: wie wordt de eerste?

Het wordt nog een spannende strijd om te zien welke grote fabrikant de technologie als eerste aan zijn toestel kan toevoegen. Samsung introduceert waarschijnlijk in augustus de Galaxy Note 8. Het bedrijf zou met man en macht werken om in dat toestel de vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. Grote rivaal Apple ligt namelijk op de loer. Bronnen beweren dat Apple bij de iPhone 8 de scanner in het scherm stopt.

Het is echter de vraag of het een van deze fabrikanten binnen enkele maanden al lukt. Samsung zou bovenstaand probleem nog altijd niet opgelost hebben, terwijl de deadline voor het begin van de Note 8 massaproductie inmiddels nadert. In dat geval moeten we waarschijnlijk tot de introductie van de Samsung Galaxy S9 wachten, begin 2018.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: PhoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu