Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung had geen tijd voor Galaxy S8 vingerafdrukscanner in het scherm’

Thomas Haenen
13 maart 2017, 16:55
2 min leestijd
‘Samsung had geen tijd voor Galaxy S8 vingerafdrukscanner in het scherm’

Eind vorig jaar doken er verschillende geruchten op dat Samsung de Galaxy S8 vingerafdrukscanner in het scherm zou verwerken. Inmiddels lijkt het erop dat deze achterop komt te zitten en daar is een reden voor.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 vingerafdrukscanner achterop

Samsung had inderdaad een smartphone in ontwikkeling waarbij de vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt zat, zo meldt The Investor op basis van anonieme bronnen. De Galaxy S8 heeft immers een scherm dat bijna de hele voorkant vult, waardoor er geen ruimte is voor een fysieke knop die als scanner dient. Het idee was de scanner onder één van de lagen van het scherm te plaatsen, zodat je het toestel in feite al kon ontgrendelen door het vast te pakken.

Galaxy S8 render

De technologie werd ontwikkeld door Synaptics, in opdracht van Samsung. Synaptics is al verantwoordelijk voor de vingerafdrukscanner in vrijwel alle populaire Android-smartphones. Doorgaans gaat het dan om fysieke knoppen onder het scherm of achterop de smartphone, maar Samsung wilde een stapje verder. Daarom zou het bedrijf ‘grote hoeveelheden geld’ in Synaptics geïnvesteerd hebben om de technologie mogelijk te maken.

De resultaten waren echter frustrerend, aldus een anonieme bron. De scanner werkte blijkbaar niet goed genoeg en Samsung koos ervoor het plan te schrappen. Dat klinkt niet onredelijk. Bij veel smartphones werkt de scanner inmiddels snel en foutloos genoeg dat je kunt ontgrendelen in een fractie van seconde. Als Samsungs nieuwe scanner minder snel was geweest, zouden gebruikers al snel gefrustreerd raken.

Galaxy S8 foto’s

Geruchten dat Samsung de scanner in het scherm zou plaatsen doken eind vorig jaar herhaaldelijk op. Toen recentelijk de eerste Galaxy S8 foto’s uitlekten bleek echter al snel dat de scanner gewoon achterop zat, naast de camera. Gedacht werd dat de oorspronkelijke geruchten inaccuraat waren, maar de situatie blijkt wat genuanceerd. De technologie was dus wel in ontwikkeling, maar nog niet geschikt voor de massa. Wellicht dat een eventuele Galaxy S9 begin 2018 wel deze optie gaat bieden.

De Samsung Galaxy S8 en grotere Galaxy S8 Plus worden op 29 maart officieel onthuld. Beide toestellen liggen waarschijnlijk vanaf eind april in de winkels.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Investor
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu