‘Genoeg Galaxy S8-smartphones beschikbaar bij lancering’

Rick van der Veer
31 maart 2017, 10:30
2 min leestijd
‘Genoeg Galaxy S8-smartphones beschikbaar bij lancering’

Samsung werkt er hard aan om genoeg exemplaren van de Galaxy S8 in huis te hebben voor de release van het toestel. Het bedrijf streeft er zelfs naar om het dubbele aantal smartphones klaar te hebben ten opzichte van vorig jaar.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 voorraad

Volgens Samsung zullen er bij de Galaxy S8 release geen problemen zijn met voorraadtekorten. Volgens het hoofd van Samsung Mobile, DJ Koh, kloppen geruchten over productieproblemen niet. Samsung zou zelfs het dubbele van de voorraad van de Galaxy S7 release van vorig jaar aan het voorbereiden zijn.

Voorspellingen voor de verkoopcijfers van de Galaxy S8 lopen enigszins uiteen. Sommige bureaus verwachten dat het toestel 47 miljoen keer over de toonbank zal gaan, terwijl anderen denken dat er maar liefst 60 miljoen exemplaren verkocht worden. Samsung maakt in eerste instantie 20 miljoen exemplaren om aan de eerste vraag te kunnen voldoen, maar lijkt zelf ook te rekenen op 60 miljoen verkochte smartphones.

Galaxy S8 voorraad

Eerdere geruchten beweerden dat Samsung moeite zou hebben met het produceren van genoeg chipsets, om aan de vraag naar de Galaxy S8 te kunnen voldoen. Het is voor het eerst dat Samsung chips op een 10nm-procédé maakt, wat volgens het geruchtencircuit voor kinderziektes zou zorgen. Volgens Koh klopt daar niets van: de topman meldt dat er geen problemen zijn bij het productieproces. De Snapdragon 835-chip van Qualcomm wordt ook door Samsung gemaakt, en de productie van die chip verloopt net zo probleemloos als bij de Exynos-chips van Samsung zelf.

Meer over de Galaxy S8

Afgelopen woensdag werd de Galaxy S8 officieel onthuld door Samsung. Het is het eerste toestel met een scherm dat naadloos doorloopt aan de randen. Dit scherm is daarnaast iets langer dan gebruikelijk met een beeldverhouding van 18,5 bij 9. Dit komt doordat Samsung de home-knop in het scherm verwerkt heeft, en de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst heeft. Daarnaast maakt Bixby, de slimme AI-assistent van Samsung, zijn debuut in de Galaxy S8. Meer over het toestel lees je in onze uitgebreide Galaxy S8 preview.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 285,-

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu