‘Galaxy S8 maakt betere foto’s dan iPhone 7 Plus’

Thomas Haenen
21 april 2017, 20:26
2 min leestijd
‘Galaxy S8 maakt betere foto’s dan iPhone 7 Plus’

De Samsung Galaxy S8 maakt nét iets mooiere foto’s dan de iPhone 7 Plus, ondanks dat Samsungs toestel het met slechts een enkele lens moet doen. Apple wint het wel met de selfies.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 vs iPhone 7 camera

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung ligt vanaf deze maand in de winkels, en is achterop voorzien van een 12 megapixelcamera. Die is vrijwel identiek aan de ook al indrukwekkende Galaxy S7 camera van vorig jaar, maar Samsung heeft wel enkele kleine verbeteringen doorgevoerd aan de software die voor mooiere foto’s moeten zorgen. Daardoor kan Samsung net iets mooiere foto’s bieden dan de iPhone 7 Plus, zo blijkt uit een test van Tom’s Guide.

Galaxy S8 vs iPhone 7 camera


Het kwaliteitsverschil tussen de twee camera’s is miniem, zo moet opgemerkt worden. De foto’s die overdag gemaakt worden zien er op beide toestellen ongeveer even goed uit. De Galaxy S8 heeft een klein beetje moeite met voorwerpen die van dichtbij gefotografeerd worden, maar blinkt op andere gebieden weer uit.

Lees ook: iPhone 7 vs Galaxy S8: specs, accu en meer vergeleken

Zo zou de Galaxy S8 het veel beter doen bij nachtfoto’s of situaties met weinig licht. Beelden zijn dan scherper, kleurrijker en hebben ‘significant meer detail’, aldus de testers. Samsungs toestel is net iets beter in het vastleggen van kleine details, onder alle omstandigheden.

Galaxy S8 vs iPhone 7 camera


Hoewel Samsung de selfiecamera van de Galaxy S8 heeft verbeterd, is het niet genoeg om Apple te verslaan. De Galaxy S8 laat je gezicht net iets te gladjes lijken, terwijl de iPhone 7 Plus meer overeenkomt de werkelijkheid. In de strijd van de Galaxy S8 vs iPhone 7 camera wint Apple deze ronde wel.

De overwinning is niet geheel onverwacht, omdat Samsung vorig jaar al Apple op de hielen zat. Hoewel de Galaxy S8 het zonder dubbele camera achterop moet doen, weet het toestel toch net wat meer verfijning te bieden. Dat komt mogelijk deels door het hogere diafragma: f/1.8 op de iPhone 7 Plus, en f/1.7 op de Samsung Galaxy S8.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: TomsGuide
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu