‘Galaxy S8 krijgt 6GB werkgeheugen, 256GB opslagruimte’

Rick van der Veer
28 november 2016, 11:12
2 min leestijd
‘Galaxy S8 krijgt 6GB werkgeheugen, 256GB opslagruimte’

De Samsung Galaxy S8 wordt mogelijk uitgerust met 6GB aan werkgeheugen. Er zou daarnaast een variant in ontwikkeling zijn die maar liefst 256GB aan interne opslagruimte krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 werkgeheugen

Volgens geruchten uit China zou Samsungs volgende smartphone over maar liefst 6GB aan werkgeheugen beschikken. Het huidige vlaggenschip van de firma, de Galaxy S7, beschikt over 4GB aan werkgeheugen, waardoor het plausibel is dat zijn opvolger meer geheugen zou krijgen. Er zijn weinig andere smartphones op de markt momenteel die voorzien zijn van 6GB. Vooral Chinese smartphones zoals de OnePlus 3 en de OnePlus 3T zetten momenteel in op relatief grote hoeveelheden werkgeheugen.

samsung beveiligingsupdate juli

Dezelfde bron maakt ook melding van een variant op Samsungs nieuwe vlaggenschip die uitgerust wordt met 256GB aan opslagruimte. De aanleiding hiervoor is niet helemaal duidelijk, al lijkt het er op dat Samsung met Apple wil concurreren.

Dit jaar bracht Apple de iPhone 7 uit met een variant van 256GB, wat de eerste keer is dat er een iPhone met deze hoeveelheid op de markt gebracht is. De Galaxy S7 is momenteel alleen verkrijgbaar in een 32GB-versie, maar deze ruimte is uitbreidbaar met een geheugenkaart.

Meer over de Samsung Galaxy S8

Dankzij een grote hoeveelheid geruchten hebben we al een aardig idee van wat de Galaxy S8 in zal gaan houden. Zo zal Samsungs nieuwe smartphone een scherm krijgen met nagenoeg onzichtbare randen. Dit scherm zou bovendien een 4K-resolutie krijgen voor een beter beeld in Samsungs nieuwe VR-bril.

Daarnaast wordt de Galaxy S8 voorzien van een slimme AI-assistent, die je kan helpen met allerlei vragen en informatie. Ook de camera krijgt een flinke upgrade doordat er een dubbele sensor achterop geplaatst zal worden.

Wanneer de Galaxy S8 precies aangekondigd zal worden is nog altijd niet helemaal duidelijk. Normaal gesproken presenteert Samsung zijn nieuwe vlaggenschip tijdens het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona, maar dit jaar zou de firma ervoor kiezen de onthulling iets later te houden. Doorgaans liggen nieuwe Samsung-smartphones kort na de aankondiging in Nederland in de winkel, wat betekent dat we in maart of april de Galaxy S8 in handen hebben.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu