De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet de Android Pie-update voor de Samsung Galaxy S9 er uit

Thomas Haenen
19 september 2018, 9:23
2 min leestijd
Zo ziet de Android Pie-update voor de Samsung Galaxy S9 er uit

De Android 9.0 (Pie)-update voor de Galaxy S9 is uitgelekt. Screenshots van de voorlopige versie bieden een blik op de hevig aangepaste interface.

Samsung Galaxy S9 Android Pie-update screenshots

Google gaf begin augustus de definitieve versie van Android Pie vrij, maar voordat de update uitrolt naar andere smartphones moeten fabrikanten nog hun eigen aanpassingen maken. Ook Samsung is hard bezig met zijn eigen Android 9.0-update. Een voorlopige versie van de software is al in het bezit van XDA-Developers; tal van screenshots bieden ook voor ons een eerste blik.

Samsung lijkt met de Android Pie-update zijn interfacedesign op enkele radicale manieren te wijzigen. Vrijwel alle menu’s en vensters hebben nu afgeronde hoeken. Bij de app-switcher worden apps niet meer in kleine rechthoekige blokjes onder elkaar getoond, maar naast elkaar op grote kaarten. Zo kun je door te swipen switchen tussen verschillende apps.

Verder oogt de interface vooral een stuk donkerder. Samsung zou namelijk ook een ‘Dark Theme’ toevoegen, in feite een nachtmodus. De achtergrondkleur van veel menu’s wordt dan zwart in plaats van wit. Dat is niet alleen rustiger voor je ogen, maar ook iets energiezuiniger.

In de stockversie van Android Pie heeft het besturingssysteem ook een compleet andere menubalk. De drie knoppen die onderaan in beeld staan, zijn door Google vervangen door verschillende gestures. Door te swipen en vegen kunnen je switchen tussen applicaties. Op deze screenshots is echter nog wel een menubalk te zien. In de instellingen is te zien dat je dat wel kan inschakelen, maar standaard laat Samsung deze optie weg.

Lees ook onze Android 9.0 (Pie)-review en ontdek alle nieuwe features

Wanneer verschijnt de Galaxy S9-update?

Het is overigens nog maar de vraag of al deze wijzigingen de eindstreep halen. Sommige screenshots tonen een interface die wel heel erg veel lijkt op Googles design voor Android Pie. De kans is groot dat Samsung daar later nog een eigen sausje overheen gooit. De update is immers nog volop in ontwikkeling.

Wanneer de definitieve versie van de update beschikbaar is, is onbekend. Bij de Samsung Galaxy S8 duurde het ruim zes maanden voordat Samsung in Nederland een update naar Android Oreo uitrolde. Mocht de fabrikant dit jaar eenzelfde planning volgen, dan kunnen Galaxy S9-gebruikers pas in februari of maart 2019 met Android Pie aan de slag.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu