Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung Galaxy S9 (Plus) krijgt handige ARCore-update

Rick van der Veer
14 mei 2018, 17:03
2 min leestijd
Samsung Galaxy S9 (Plus) krijgt handige ARCore-update

ARCore, het augmented reality-platform van Google, werkt nu ook op de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus. Eerdere versies van het platform werkten niet op de vlaggenschepen van Samsung.

ARCore op de Samsung Galaxy S9 (Plus)

Googles ARCore wordt voortaan officieel ondersteund door de Samsung Galaxy S9, zo melden gebruikers op Reddit. Toen dat toestel uitkwam, werkten apps die met ARCore gebouwd waren nog niet. Daar is nu verandering in gekomen: het toestel staat nu op de lijst met ondersteunde apparaten, tussen onder meer de Huawei P20 (Pro) en Googles eigen Pixel 2 (XL).

Samsung Galaxy S10 design

Tijdens I/O 2018, de ontwikkelaarsconferentie die vorige week plaatsvond, bracht Google versie 1.2 uit van ARCore. Met de verbeteringen in deze versie kunnen ontwikkelaars apps bouwen die meerdere mensen tegelijk één ervaring laten delen. Het is daarnaast mogelijk om platte afbeeldingen te verrijken met extra inhoud. De update bracht dus ook ondersteuning voor Samsungs nieuwste vlaggenschip met zich mee.

Ook interessant: Zo gaat ARCore je Android-smartphone verbeteren

Wil je ARCore uitproberen op jouw Galaxy S9? Dan hoef je alleen de ARCore-app uit de Play Store te downloaden. Vervolgens kun je alle apps die gebruikmaken van ARCore op je toestel draaien, zoals Googles eigen teken-app Just A Line. Werkt dat niet meteen, dan kun je jouw toestel opnieuw opstarten.

Conclusie Samsung Galaxy S9 review

Tijdens onze testperiode met de Galaxy S9 was Wouter goed te spreken over het toestel. Ondanks dat het toestel behoorlijk op zijn voorganger lijkt, is het nog altijd een van de beste Android-smartphones van het moment. Hieronder vind je de conclusie van onze review.

Samsung weet met de Galaxy S9 opnieuw een toestel neer te zetten dat zich makkelijk met de beste smartphones van nu kan meten. De telefoon heeft een uitstekende camera, die vooral bij donkere omstandigheden boven de concurrentie uitsteekt. Het design en scherm zijn nauwelijks veranderd, maar blijven van hoogstaand niveau en maken van de Galaxy S9 een fraaie smartphone.

Wel is het zo dat de camera de enige échte vernieuwing is, en de verschillen met de Galaxy S8 verder minimaal zijn. De hardware is iets krachtiger, de vingerafdrukscanner heeft een fijnere plek en de behuizing voelt steviger aan. Of dat de upgrade waard is, ligt dan toch vooral aan of je een fanatieke fotograaf bent, die het belangrijk vindt dat zijn smartphone ook in het donker goede foto’s maakt.

Ben je dat niet maar wel op zoek naar een nieuw toestel, dan blijft de S8 een aantrekkelijke keuze, zeker omdat deze telefoon stukken goedkoper is. Voor gebruikers van een ouder toestel is de overstap naar de S9 duidelijk interessanter. Het neemt echter niet weg dat de Samsung Galaxy S9 één van de beste smartphones is die je momenteel kunt kopen.

→ Lees verder in de Samsung Galaxy S9 review

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu