‘Samsung werkt aan 3D-gezichtsherkenning voor Galaxy S9’

Rick van der Veer
16 oktober 2017, 11:11
2 min leestijd
‘Samsung werkt aan 3D-gezichtsherkenning voor Galaxy S9’

Het geruchtencircuit rondom de Galaxy S9 begint langzaam op gang te komen. Eén van de laatste geruchten beweert dat Samsung aan gezichtsherkenning werkt, met dezelfde techniek als de iPhone X.

Lees verder na de advertentie.

Gezichtsherkenning voor de Galaxy S9

Volgens geruchten uit China krijgen de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus een driedimensionale sensor voorop het toestel. Met zo’n sensor is het mogelijk om betrouwbare gezichtsherkenning uit voeren, doordat er diepte in het gezicht zichtbaar is. Zo kun je de techniek niet meer foppen met een foto, wat wel mogelijk is met een ‘gewone’ frontcamera.

Galaxy S9 gezichtsherkenning

De iPhone X van Apple is één van de eerste smartphones die een degelijke camera heeft. Het bedrijf heeft wel de vingerafdrukscanner moeten schrappen, die eigenlijk in het scherm verwerkt zou moeten zitten. Door problemen met het werkend krijgen van de techniek, onder meer door Qualcomm, moest Apple de vingerafdrukscanner laten schieten.

De Galaxy S9 komt een half jaar na de iPhone X uit. De kans is dus aanwezig dat de techniek tegen die tijd er wél klaar voor is. Dat zou betekenen dat je je vinger simpelweg op het scherm kunt leggen, waarna het toestel ontgrendelt.

De iPhone X heeft een ‘notch’ bovenin het scherm, door de aanwezigheid van de camera en diverse sensoren. Er is veel kritiek op de inkeping, maar het is wel een unieke eigenschap van de iPhone X. Samsung kiest er hoogstwaarschijnlijk niet voor om een vergelijkbare inkeping te introduceren, maar de camera gewoon boven het scherm te plaatsen.

Geruchten over de Galaxy S9

Veel andere geruchten over Samsungs nieuwe vlaggenschip zijn er nog niet. Eerder bespraken we al een reeks Galaxy S9-geruchten, en keken we hoe waarschijnlijk ze zijn. In de komende maanden volgt ongetwijfeld veel meer informatie over de telefoon.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Via: BGR
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu