‘Samsung Galaxy S9 heeft standaard koptelefoonaansluiting’

Erwin Vogelaar
27 december 2017, 19:06
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S9 heeft standaard koptelefoonaansluiting’

Goed nieuws voor iedereen die zijn bedrade headset wil blijven gebruiken. De Samsung Galaxy S9 heeft naar verluidt gewoon een koptelefoonaansluiting.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 koptelefoonaansluiting

Samsung onthult over twee maanden waarschijnlijk zijn nieuwe Galaxy S9. Tot dan kunnen we genieten van gelekte informatie en geruchten. Vandaag hebben we bijvoorbeeld goed nieuws voor liefhebbers van de standaard 3,5mm-koptelefoonaansluiting, want De S9 heeft er waarschijnlijk nog steeds eentje. Dit blijkt uit een door Slashleaks gelekte foto van printplaten.

Een printplaat is de basis waar alle hardware van een smartphone op wordt geplaatst. Op de foto is duidelijk te zien dat er een onderdeel gereserveerd is voor de standaard poort om een koptelefoon in te steken. Zijn deze printplaten dus inderdaad van de S9, dan is je bedrade koptelefoon gewoon te gebruiken met het nieuwe toestel.

galaxy s9 koptelefoonaansluiting

Steeds meer fabrikanten kiezen ervoor om deze aansluiting te verwijderen om ruimte te besparen. In plaats daarvan maak je of gebruik van een draadloze koptelefoon, of sluit je een koptelefoon aan via de usb-c-poort. Voor menig consument is dat echter nog steeds een argument om een toestel niet te kopen.

Men denkt dat deze plaatjes van de Galaxy S9 zijn door het serienummer vernoemd op de plaatjes. Naast de ruimte voor de 3,5mm-plug, lijkt de Galaxy S9 maar een enkele camera aan de achterkant te hebben. Dit terwijl steeds meer vlaggenschepen een dubbele camera hebben.

Overige specs

Eerdere geruchten stelden ook dat het toestel een enkele 12 megapixel-camera krijgt. Daarnaast zou er onder de motorkap een Exynos 9810-chip zitten met 4 of 6GB werkgeheugen. Het 5,8 inch-scherm heeft een QHD-resolutie. Er is standaard 64GB op te vullen, maar deze opslagruimte is ook uit te breiden. Het toestel draait waarschijnlijk uit de doos op Android 8.0 (Oreo).

De verwachting is dat Samsung de S9 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona onthuld. Ook de Samsung Galaxy S9 Plus krijgen we dan te zien. Dit evenement vindt plaats van 26 februari tot 1 maart. Het toestel ligt dan in maart of april in de winkels. Wil je op de hoogte blijven van alle geruchten en nieuwtjes rond de S9? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Bekijk ook onze Galaxy S9 los kopen en Galaxy S9 abonnement pagina voor meer informatie over prijzen, start pre-orders, levertijden en het vinden van de beste deal.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Slashleaks
Bron afbeelding: Slashleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu