Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung en KPN ontwikkelen Rijksmuseum-versie Galaxy S9 en Note 9

Rens Blom
14 september 2018, 13:43
1 min leestijd
Samsung en KPN ontwikkelen Rijksmuseum-versie Galaxy S9 en Note 9

Samsung start vandaag met de verkoop van speciale Rijksmuseum-edities van de Galaxy S9, S9+ en Note 9. De toestellen zijn exclusief verkrijgbaar bij KPN, de hoofdsponsor van het Rijksmuseum. 

Galaxy S9 Rijksmuseum-versie tijdelijk te koop

De Rijksmusuem-versies van de drie Galaxy-telefoons zijn tot stand gekomen omdat Samsung, KPN en het Rijksmuseum de kunstcollectie van het museum bij meer mensen onder de aandacht willen brengen.  De Galaxy S9, S9 Plus en Note 9 die exclusief te koop zijn met een KPN-abonnement, worden daarom geleverd met de Rijks-app. Die toont informatie over de werken in het museum. Je kunt de plaatjes ook instellen als achtergrond op je smartphone.

Daarnaast krijgen kopers van een deelnemende Galaxy-telefoon een zogeheten smart cover die bedrukt is met een afbeelding van – jawel – de Nachtwacht. Met een meegeleverde code kun je een tweede smart cover bestellen met een opdruk van een zelfgekozen Rijks-kunstwerk. Als het hoesje om je Galaxy-toestel zit, worden ook app-pictogrammen en het altijd-aan-scherm in de stijl van het museum getoond. Vermoedelijk kun je dit – indien gewenst – ook uitschakelen.

Gratis Rijksmuseum-kaarten meegeleverd

Het verkooppakket bevat tot slot nog twee toegangskaarten voor het Rijksmuseum. De museumuitvoering van de toestellen is slechts beperkt verkrijgbaar en alleen in combinatie met een abonnement van KPN. Check onze prijsvergelijker om te zien wat de beste Galaxy S9 aanbieding voor jou is. KPN verkoopt de toestellen slechts tot 4 november.

Op de aanpassingen aan de software en de extra’s na, zijn de Rijksmuseum-edities van de Galaxy-smartphones identiek aan de reguliere modellen. De toestellen hebben dezelfde specificaties, draaien allen op Android 8.0 (Oreo) en beschikken over grote amoled-beeldschermen. Wel worden ze later dit jaar of begin volgend jaar bijgewerkt naar Android Pie.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu