Video: Je volgende Galaxy S7-accessoire is een surfboard
Erwin Vogelaar

Samsung experimenteert graag met nieuwe technologieën. Het nieuwste project dat het bedrijf heeft ontwikkeld is een slimme surfplank.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Galaxy Surfboard

Samsung weet ons altijd weer te verrassen met experimentele projecten. Het bedrijf werkt onder andere aan middelen om de gezondheidszorg te verbeteren, manieren om de relatie tussen ouders en kinderen via technologie te versterken en aan waanzinnige leuke projecten die in een creatieve sessie zijn bedacht en op een of andere manier door niemand zijn afgewezen. In die laatste categorie valt de Galaxy Surfboard, een slimme surfplank. In onderstaande video, die overigens prachtig gefilmd is, kun je de Galaxy Surfboard in actie zien:

Het idee achter het project is dat normaal de surfer er helemaal alleen voor staat. De eventuele coach staat aan wal en kan pas tips geven over het surfen als de surfer weer terug is. Dat moet praktischer kunnen. Daarom zitten er in de Galaxy Surfboard led-lichtjes verwerkt. De coach kan via zijn smartphone berichtjes sturen naar de surfplank. Maar er is meer, want de surfplank laat via icoontjes ook weten hoe het weer er voor staat, qua wind, regen en hoe hoog de golven zijn. Ook kunnen fans berichtjes naar de Galaxy Surfboard sturen, maar dat lijkt ons vooral problemen opleveren. Middenin een golf wil je natuurlijk geen afleiding en als mensen hier vrij toegang tot krijgen, zijn vast niet alle berichtjes positief.

De kans dat de Galaxy Surfboard daadwerkelijk in productie gaat is heel erg klein. Het prototype dat je in de video kunt zien is specifiek gemaakt voor de surfer Gabriel Medina. Toch is het leuk om te zien dat het bedrijf wil experimenteren om unieke dingen te maken. Of hoop je toch dat dit je volgende Samsung Galaxy S7-accessoire wordt? Op z’n minst houden we er een mooie video aan over.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.