De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung Galaxy Tab S krijgt toch geen Marshmallow-update

Erwin Vogelaar
21 augustus 2016, 19:18
2 min leestijd
Samsung Galaxy Tab S krijgt toch geen Marshmallow-update

De Samsung Galaxy Tab S Marshmallow-update komt er toch niet aan. Samsung stelt op Facebook dat de tablet blijft steken op Android 5.0 (Lollipop).

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Tab S Marshmallow

Gebruik je nog een Galaxy Tab S en kijk je uit naar de update naar Android 6.0 (Marshmallow)? Dan hebben we slecht nieuws, want deze update gaat er niet meer komen. Op Facebook schrijft Samsung Mobile Nederland in een reactie: “Android 5.0 Lollipop is de laatst beschikbare versie voor jouw tablet. Jammer genoeg zal er geen update meer komen naar Android 6.0”. Wel stelt Samsung dat de 10.5-versie van de Galaxy Tab S de nieuwste beveiligingsupdate heeft gekregen.

galaxy tab s marshmallow

Het nieuws is opvallend, omdat er meerdere geruchten rondgingen dat de update nog zou verschijnen. Zo verscheen er bijvoorbeeld een benchmark van Marshmallow draaiend op de Galaxy Tab S en heeft een insider aan website Sammobile bevestigd dat de update er zou komen. Het is niet duidelijk waarom de tablet plots toch niet de update krijgt. Wellicht draaide Marshmallow niet helemaal naar behoren en kon Samsung dus geen soepele gebruikerservaring garanderen.

De Galaxy Tab S was beschikbaar in twee formaten. De kleine versie had een 8,4 inch-scherm, terwijl de grotere versie een 10,5 inch-scherm had. Uit de doos draaide de tablet Android 4.4.2 (KitKat). In onze review waren we erg te spreken over de tablet, die veel kwaliteit bood voor een relatief lage prijs. Opvolger Galaxy Tab S2 kwam september 2015 uit en heeft inmiddels wel Marshmallow. Ook deze tablet is ons goed bevallen en is voornamelijk een stuk afgeslankt. Het lijkt er nu op dat Samsung tijdens de IFA begin september de Galaxy Tab S3 gaat onthullen, die qua design mogelijk veel op de Galaxy Tab S2 lijkt. Meer over onze verwachtingen van de technogiebeurs lees je in onze IFA 2016 vooruitblik.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab S 10.5
Samsung Galaxy Tab S 10.5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu