‘Samsung Galaxy Tab S3 verschijnt begin volgend jaar’

Thomas Haenen
14 oktober 2016, 10:20
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Tab S3 verschijnt begin volgend jaar’

De aankondiging van de Samsung Galaxy Tab S3 zal begin 2017 plaatsvinden. De fabrikant zou vooralsnog alleen een variant met een groter 9,7 inch-scherm in ontwikkeling hebben.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Tab S3 aankondiging

De nieuwe tablet wordt in het eerste kwartaal van 2017 aangekondigd, zo claimt het doorgaans betrouwbare Sammobile. Volgens de site heeft Samsung twee varianten in ontwikkeling, met modelnummers SM-T820 en SM-T825. De eerste variant ondersteunt alleen wifi, de tweede doet daar ook nog eens 4G-ondersteuning bij.

Specificaties voor de twee tablets zijn nog onbekend, maar de modelnummers lijken te suggereren dat Samsung vooralsnog alleen een variant van 9,7 inch op de planning heeft staan. Vorig jaar werd die variant van het modelnummer SM-T810 voorzien, wat suggereert dat de T820 een directe opvolger is. In het verleden had Samsung ook steeds een 8 inch-tablet in de Galaxy Tab S-reeks.

samsung galaxy tab s2

De tijd lijkt rijp voor een upgrade van de Galaxy Tab S-serie. Het laatste model uit de reeks, de Galaxy Tab S2, verscheen inmiddels ruim een jaar geleden. Toch behoort deze nog altijd tot de beste tablets van het moment, mede door een update naar Android 6.0 Marshmallow eerder dit jaar. Bovendien beschikt het apparaat nog altijd over krachtige hardware en een relatief hoge resolutie die maar door weinig Android-concurrenten wordt geëvenaard. Eerdere geruchten beweerden nog dat de Tab S3 vorige maand, in september zou worden gepresenteerd, maar Samsung lijkt om onbekende redenen nog iets langer te wachten.

Tablets in 2016

De markt voor tablets ligt sowieso aardig stil. Samsungs grootste concurrent Apple laat de meeste van zijn modellen dit jaar ook ongemoeid. Het bedrijf introduceerde een kleinere iPad Pro van 9,7 inch maar de gewone iPad en iPad Mini lijken dit jaar geen upgrade in specificaties te ontvangen. De enige noemenswaardige Android-tablet in het duurdere prijssegment dit najaar is de Asus ZenPad 3S.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Samsung Galaxy Tab S2 9.7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu