De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung brengt stevige Galaxy Xcover 4 naar Nederland

Thomas Haenen
7 maart 2017, 9:56
2 min leestijd
Samsung brengt stevige Galaxy Xcover 4 naar Nederland

Het duurt niet lang meer tot de Samsung Galaxy Xcover 4 Nederland aandoet, zo heeft de fabrikant zojuist laten weten. Het is een Android-smartphone met een zeer stevige behuizing en een relatief lage prijs.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Xcover 4 Nederland

Lang hoeven we niet te wachten op het toestel: de Samsung Galaxy Xcover 4 is vanaf begin april te koop en heeft een adviesprijs van 249 euro. Samsung richt zich met de smartphone op bouwvakkers, actieve sporters en andere gebruikers die wat meer stevigheid van hun smartphone verwachten.

De Xcover 4 is IP68-gecertificeerd, wat garandeert dat het toestel een half uur blijft werken in water van maximaal anderhalve meter diep. Daarnaast voldoet het toestel aan de MIL-810G-standaard, een militaire standaard die betekent dat het toestel een val van ruim anderhalve meter overleeft. Een speciale ‘Glove Mode’ zorgt ervoor dat je het touchscreen ook met handschoenen aan kunt gebruiken.

Samsung Galaxy Xcover 4 Nederland

Galaxy Xcover 4 specificaties

Het is alweer bijna twee jaar sinds de introductie van het vorige toestel in de reeks, de Galaxy Xcover 3. Het nieuwe model heeft onder andere een groter scherm, verbeterde hardware en de laatste versie van Android. De Xcover 4 is voorzien van een 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels, een 13 megapixel-camera achterop en een 5 megapixel-camera voorop. De quadcore-chip is geklokt op 1,4 GHz, met 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte.

De accucapaciteit bedraagt een relatief schamele 2800 mAh. Wel is het één van de weinige Samsung-smartphones met een verwijderbare accu. Het Koreaanse bedrijf heeft in de voorbije jaren vrijwel al zijn toestellen voorzien van een niet-verwijderbare accu. Bij de Xcover 4 heb je die optie echter nog wel. Om de stevigheid te vergroten zitten er bovendien fysieke knoppen onder het scherm.

Het toestel is verder voorzien van knoppen waarvan je zelf de functie kunt aanpassen. Zo heb je bijvoorbeeld direct toegang tot de zaklampfunctie of open je met één druk op de knop de camera.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Xcover 4
Samsung Galaxy Xcover 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu