De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google test nieuwe gamebeoordelingen in Play Store

Rutger Otto
24 november 2016, 21:07
1 min leestijd
Google test nieuwe gamebeoordelingen in Play Store

Google test een nieuwe manier om games in de Play Store te waarderen. Een vijfsterrenrating zou niet langer voldoende zijn.

Lees verder na de advertentie.

Gamebeoordelingen in Play Store

Beoordelingen van apps en games in de Play Store worden allemaal beoordeeld met een score van één tot vijf sterren. Voor games zou deze waardering niet langer toereikend zijn. Want een spel kan er heel mooi uitzien, terwijl hij onbestuurbaar blijkt. Of de gameplay en besturing zijn juist heel goed, maar de graphics schieten tekort. Reken je een spel daar dan op af?

play store design

In dit soort gevallen zegt een score van twee sterren niet zoveel. Voor het beoordelen van games blijkt meer nodig dan het toekennen van maximaal vijf sterren, zodat gebruikers een betere afweging kunnen maken voordat ze downloaden. Een kleine verandering in de interface van de Play Store kan daar verandering in brengen. De sterrenrating blijft, maar daaronder verschijnen drie cirkels waarin besturing, gameplay en graphics aparte scores krijgen. Daaronder komen dan pas de highlights uit reviews.

Lees ook: De Play Store design-updates zijn niet genoeg

Test voor een klein aantal gebruikers

Meerdere gebruikers zijn deze cirkels al tegengekomen, schrijft Android Police. Degenen die de beoordelingen kunnen zien, kunnen ze ook zelf toekennen voor de verschillende onderdelen. Per onderwerp kiezen gebruikers dan ook weer voor een score van één tot vijf.

Op dit moment gaat het om een test in de Play Store die voor een klein aantal gebruikers te zien is. Als de resultaten goed zijn, zal Google de nieuwe beoordelingen naar verwachting voor iedereen uitrollen.

Lees het laatste nieuws over de Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu