De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gamen op een Samsung Galaxy Tab

Redactie
30 oktober 2010, 18:46
3 min leestijd
Gamen op een Samsung Galaxy Tab

In verband met de lancering van de Samsung Galaxy Tab belicht Android Planet iedere dag een functie van deze tabletcomputer. De afgelopen dagen onderzocht ik hoe het is om een krant of boek te lezen op de Galaxy Tab. In deze hands-on ga ik dieper in op gamen op een Samsung Galaxy Tab. Angry Birds en Fruit Ninja zijn toppers voor Android-telefoons, maar komen ze ook goed uit de verf op een Samsung Galaxy Tab? En hoe voelen de speciale Galaxy Tab-spellen van Gameloft aan?

Laat ik beginnen met een waarschuwing: niet alle games werken goed op de Samsung Galaxy Tab. Sommige spellen verschijnen in een zwart kader, omdat ze de resolutie van 1024 bij 600 pixels niet ondersteunen. Een voorbeeld van zo’n spel is Tetris. Daarnaast zijn er ook nog eens spellen, die er vreemd uitzien op het scherm van de Galaxy Tab. Een voorbeeld is het puzzelspelletje Slice Slice. Het menu verschijnt slechts voor de helft in beeld en tekens staan kriskras door elkaar. Kortom, verwacht niet dat alle spellen in de Android Market perfect werken op je Galaxy Tab. Erg jammer.

Lees verder na de advertentie.

Angry Birds en Fruit Ninja

lets-golf-hd

De toppers – Angry Birds en Fruit Ninja – doen het wel goed op de Galaxy Tab en vullen het hele beeldscherm. De games vertonen geen schokken en zijn niet pixelig door het grotere scherm. Persoonlijk vond ik het erg prettig om beide spellen op een groot scherm te spelen. Bij Angry Birds kreeg ik een beter overzicht dan op mijn eigen telefoon, die een scherm heeft met een doorsnee van 3,7 inch. Bij Fruit Ninja slaagde ik er nog beter in om appels, peren en bananen door midden te hakken. Op mijn HTC Desire haalde ik nooit een score boven de 160, terwijl mijn highscore op de Galaxy Tab 289 is.

Spellen van Gameloft

Op het reviewexemplaar van de Samsung Galaxy Tab waren twee spellen voorgeïnstalleerd: Let’s Golf HD en Nova HD. Deze twee spellen van Gameloft zijn – naast enkele andere spellen (zoals Asphalt 5 HD) – te koop voor op je Tab.

Nova HD is een shooter, waarbij je over planeten en door ruimtestations wandelt. Het spel maakt gebruik van de ingebouwde gyroscoop van de Galaxy Tab, waardoor je de tabletcomputer fysiek kunt draaien en daarmee het blikveld verandert. Dit is bizar om eens te proberen, want het voelt echt alsof je in de huid zit van de hoofdpersoon. Ondanks dat het aardig is om even te proberen, speelt het spel minder goed met de gyroscoop aan. Het is makkelijker om vijanden te doden als de gyroscoop uit staat. De graphics zijn overigens haarscherp, net zoals Nova HD voor de iPad.

Een ander spelletje is Let’s Golf. Hiermee kun je via Wi-Fi of met vrienden op de bank potjes golf spelen. Let’s Golf werkt niet al te moeilijk en is erg verslavend. Iedere ronde is het weer spannend of je een hole-in-one haalt of niet. De omgevingen zien er realistisch en goed uit.

Zijn de Gameloft-spellen de moeite waard om aan te schaffen? Persoonlijk ben ik er geen fan van. Ik heb liever simpele spelletjes, zoals Angry Birds en Fruit Ninja, die niets of niet zoveel kosten, maar wel veel gameplezier bieden.

Conclusie

Gamen op de Galaxy Tab is een aangename verrasing, alhoewel het wel jammer is dat sommige spellen het niet goed doen of niet volledig worden weergegeven. Dit laat maar weer zien dat veel applicaties niet geschikt zijn voor tablets. Desondanks verwacht ik dat veel nieuwe spellen rekening houden met de Galaxy Tab en ondersteuning bieden voor apparaten met een resolutie van 1024 bij 600 pixels.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu