De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Garmin en Asus gaan samen Android-telefoons ontwikkelen

Redactie
4 februari 2009, 10:00
2 min leestijd
Garmin en Asus gaan samen Android-telefoons ontwikkelen
Garmin-Asus

Garmin en Asus kondigden woensdagochtend een strategische samenwerking aan. Beide bedrijven gaan samen nüvifones ontwerpen, bouwen en verkopen die zowel op Windows Mobile als op Android zullen draaien. Als eerste zullen ze de originele nüvifone, die nu G60 heet, lanceren op het Mobile World Congress in Barcelona. Die komt in de eerste helft van 2009 al op de markt en concurreren met de iPhone. Het is de bedoeling om in de loop van 2009 meerdere Garmin-Asus nüvifones uit te brengen.

Al zo’n anderhalf jaar brengt Garmin informatie over de Nuvifone naar buiten, een telefoon die helemaal gericht op navigatie. Maar de afgelopen tijd liep het niet meer zo vlot met de ontwikkelingen. Garmin wilde tot nu toe niet zeggen op welk besturingssysteem de nüvifone zou gaan draaien; het zou gaan om een zelfontwikkeld platform. Over ASUS gingen de afgelopen tijd geruchten dat ze bezig zouden zijn met een eigen telefoonlijn, mogelijk de Eee Phone. Die geruchten kunnen nu weer in de kast.

Lees verder na de advertentie.

Er is voor de nüvifone G60 nog niet bekend welke mobiele operator het toestel op de markt gaat brengen en ook niet wat de prijs zal worden. Garmin zegt dat ze in actieve onderhandeling zijn met GSM-ontwikkelaars in Noord-Amerika en Europa. De kans is groot dat de nüvifone G60 niet op Android draait, maar op Windows Mobile. Het toestel heeft een 3,5 inch scherm, heeft dezelfde navigatiefuncties als een high-end Garmin-navigatiesysteem en zal worden geleverd met miljoenen nuttige plaatsen. Van 16 tot 19 februari is de nüvifone G60 te zien in hal 7 stand 7C37 op Mobile World Congress in Barcelona.

Garmin en ASUS zijn beide lid van de Open Handset Alliance. Ze zullen met Garmin-Asus alleen een samenwerking aangaan en geen apart, nieuw bedrijf vormen zoals bij Sony Ericsson het geval is. Elk toestel dat beide bedrijven samen ontwikkelen zal voorzien worden van de dubbele merknaam Garmin-Asus. De samenwerking heeft alleen betrekking op smartphones. Alle andere activiteiten zullen de bedrijven los van elkaar uitvoeren.

Meer info: Garmin-Asus

Categorie: Fabrikanten
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's