Mensen die veel sporten dragen vaak een horloge van Garmin in plaats van een andere smartwatch. Deze voordelen biedt Garmin vergeleken met de concurrentie.
Lees verder na de advertentie.
Dit kun je met een Garmin: voordelen van deze wearables
Ben je in de markt voor een smartwatch of fitnesstracker, dan kom je al snel terecht bij een Galaxy Watch, Pixel Watch of Fitbit. Toch is Garmin ook een populair merk. Zeker sporters zweren bij dit merk. Vergeleken met de concurrentie hebben Garmin-horloges vaak een lompe uitstraling en een hoog prijskaartje, maar de wearables bieden ook unieke voordelen.
1. Fitness staat op één
Praktisch elke smartwatch biedt de mogelijkheid om je gezondheid en sportactiviteiten bij te houden. Toch is dat meestal maar één van de vele functies en niet het hoofddoel van de wearable.
De smartwatches van Garmin kun je meer zien als een sporthorloge die je ook als normale smartwatch kunt gebruiken. Alles draait om fitness en gezondheid en dat merk je in het gebruiksgemak tijdens het sporten.
2. Meer metingen
Ben je iemand die echt fanatiek sport, met vooral een goede dosis cardio? Dan is een Garmin-horloge interessant vanwege de vele metingen die de wearable doet. Zeker als je de smartwatch combineert met een hartslagmeter om je borst heen.
Sport jij meer casual, dan kunnen al die mogelijkheden en cijfertjes juist overweldigend zijn. Een simpele app of een fitnesstracker is dan waarschijnlijk genoeg.

3. Minder vaak opladen
Hoewel je fitnesstrackers meestal wel een weekje kunt dragen voordat de accu opgeladen moet worden, is het bij smartwatches nog steeds de standaard dat je wearable dagelijks op de lader legt. Met een Garmin kun je dagenlang door, waardoor de wearable bijvoorbeeld geschikt is om te dragen tijdens een flinke wandeling in combinatie met wildkamperen.
4. Design is niet voor niets
Terwijl menig andere smartwatch de focus legt op minimalisme met zo weinig mogelijk fysieke knoppen, zitten de meeste Garmin-horloges juist vol met knopjes. Als het regent, als je zweet of in beweging bent, blijven fysieke knoppen een stuk fijner vergeleken met een touchscreen. Ook kunnen Garmin-horloges goed tegen een stootje.
Wel duurder
Naast dat het design je mogelijk niet ligt, zijn Garmin-horloges ook niet goedkoop. Zo is de Fenix 8 vanaf 799,99 euro verkrijgbaar, en de Enduro 3 zelfs vanaf 899,99 euro. Ter vergelijking betaal je voor een nieuwe Galaxy Watch rond de 300 euro.
Dat is niet voor niets. Je betaalt éénmalig voor de complete, uitgebreide software, terwijl je bijvoorbeeld bij Fitbit nog een abonnement op Fitbit Premium moet nemen. Ook worden Garmin-horloges relatief lang ondersteund, waardoor je niet na een paar jaar weer een nieuw horloge hoeft te kopen.Â
Modellen
De Eduro 3 (899,99 euro) kan in gps-modus 320 uur draaien en opgeladen worden met zonne-energie. Het horloge heeft zelfs een zaklamp. Niet elke Garmin-smartwatch is echter zo duur.
Voor elke prijscategorie is er wel iets te vinden. Zo is de Instinct E een ‘budget’ sporthorloge voor 299,99 euro, maar dan krijg je onder andere geen amoledschermpje. De Forerunner is nog iets goedkoper, maar die is puur voor hardlopers bedoeld. Je moet dus goed kijken wat je wensen zijn en daar het juiste model bij zoeken.
Conclusie: Garmin of wat anders?
Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat Garmin zich echt richt op fanatieke sporters. Ben je iemand die er meerdere keren per week op uit gaat om je hardlooprecord te verbeteren, of op een andere manier aan de gezondheid van je hart en spieren werkt: neem dan eens een kijkje bij Garmin.
Ben je echter meer een incidentele sporter en vindt je het belangrijker dat je smartwatch een uitbreiding is van je smartphone vol met leuke functies, dan kun je beter voor een Galaxy Watch, Pixel Watch of andere smartwatch gaan. Wil je wel sport meten, maar niet zo’n groot horloge op je arm: dan is de fitnesstracker de beste optie. Maar vergeet ook de nieuwste categorie niet: de slimme ring.