Garmin zoekt Android-ontwikkelaars

Redactie
28 november 2009, 21:16
1 min leestijd
Garmin zoekt Android-ontwikkelaars
garmin navigatie

Navigatiebedrijf Garmin heeft een oproep gedaan voor Android-ontwikkelaars in de regio Kansas City. Op de website Hireadroid.com (inmiddels weggehaald) stonden twee vacatures voor fulltime-banen bij Garmin. Je moet iemand zijn met een passie voor het verbeteren van de gebruikerservaring, coole navigatie- en locatiegebaseerde applicaties willen ontwikkelen en beschikken over ervaring met het ontwikkelen van applicaties in C, C++, C#, Java en andere talen. Garmin gaf eerder al aan dat ze bezig gaan met het ontwikkelen van Android-toestellen. Ze zullen wel moeten, want de prijs van gps-navigatiesystemen (PND’s) daalt erg snel, zo blijkt uit cijfers van GfK. In België betaalde je in oktober gemiddeld 168 euro voor een PND terwijl dat bedrag in september nog 23 euro hoger lag, op 191 euro.

“Als die evolutie zich doorzet, dan zou het weleens kunnen dat de prijs rond de koopjesperiode in januari naar de 150 euro gaat,” zegt Filip Van Dyck, business development manager van de Benelux-afdeling van GfK Retail and Technology. De verkoopaantallen dreigen dit jaar bovendien lager uit te vallen dan in 2008. Vorig jaar gingen er 462.600 navigatiesystemen. Eind oktober staat de teller nog maar op 377.800 toestellen. Het uiteindelijke aantal kan nog in de buurt van vorig jaar komen, “maar dat is lang niet zeker,” zegt Van Dyck.

Lees verder na de advertentie.

Nu bestaat de wereldwijde navigatiemarkt nog voor 90% uit PND’s. Over enkele jaren verwacht GfK dat 70% van de gps-oplossingen op smartphones en mobieltjes draaien. Garmin zal dus iets mogen doen. Amerikanen die een baan in Android-ontwikkeling zoeken, kunnen trouwens beter bij Motorola aankloppen: dat bedrijf heeft veel meer Android-vacatures.

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's