De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google iOS-toetsenbord Gboard komt later naar Android

Erwin Vogelaar
12 mei 2016, 19:31
1 min leestijd
Google iOS-toetsenbord Gboard komt later naar Android

Vandaag heeft Google een nieuw toetsenbord voor iOS gepubliceerd. De functionaliteiten komen pas later naar Android.

Lees verder na de advertentie.

Gboard Android

Google heeft vandaag in de Verenigde Staten een nieuw smartphonetoetsenbord gelanceerd, maar vooralsnog enkel voor Apples platform iOS. iPhone- en iPad-bezitters kunnen aan de slag met een speciaal toetsenbord dat gebruikers makkelijk laat zoeken op het web, maar ook op afbeeldingen, emoji en zelfs gifs. Dit gebeurt door op het Google-icoontje naast de woordsuggesties te drukken en in de zoekbalk te typen. Dit is natuurlijk super handig, maar niet beschikbaar voor Android.

gboard android

Op Android krijgen we deze functies ook, maar pas later. Googles lijkt er nu pas mee aan de slag te gaan. Op website Product Hunt stelt product manager Bri Connelly: “We werken nu aan de beste manier om dezelfde functionaliteiten naar Android te brengen.” Het is jammer dat Android in dit geval niet de prioriteit heeft van Google en wij dus moeten wachten. Toch is het ook begrijpelijk.

Het grootste gedeelte van het geld dat Google met mobiele platformen verdient komt namelijk binnen via iOS. Zodra gebruikers zoeken via Google, krijgen ze advertenties voorgeschoteld waar Google aan verdient. Apple legt echter steeds meer nadruk op online diensten, waardoor er voor Google minder kans is om op te vallen en geld te verdienen op Apple-platformen. Door de zoekmachine via Gboard nog toegankelijker te maken, hoopt Google natuurlijk dat de zoekmachine meer gebruikt gaat worden en iOS-gebruikers weer meer advertenties zien. Toch is het bovenal een hele handige functie die we liever eerst op Android hadden willen zien.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu