Gboard-bug zorgt voor rare zinnen: zo los je het op

Erwin Vogelaar
15 september 2018, 10:19
2 min leestijd
Gboard-bug zorgt voor rare zinnen: zo los je het op

Typ je de afgelopen dagen vreemde dingen via Gboard? Dat ligt niet aan jou. Een Gboard-bug zorgt ervoor dat het toetsenbord zich raar gedraagt. Zo los je het op.

Lees verder na de advertentie.

Raar typen door Gboard-bug

Gboard heeft een onhandige bug. Swipe je om te typen, dan registreert de populaire toetsenbord-app plots hele andere woorden en zinnen. Google heeft snel voor een oplossing gezorgd, maar je moet wel een handeling uitvoeren.

De bug is vrij ernstig. In deze video is te zien hoe iemand swipend achter elkaar ‘did’ probeert te typen, maar dat Gboard er iets heel anders van maakt. Ook op andere plekken maken gebruikers meldingen van vreemde zinnen. Bijvoorbeeld op Reddit, waar gebruiker Valnac “Yup. Not working at all” wilde typen, maar Gboard er “I. I I Will Don’t Always Love WannaYou.” van maakte. Kijk dus uit voordat je op verzenden tikt.

gboard-bug

De bug lijkt niet universeel te zijn, omdat niet iedereen er last van heeft. Wel komt de fout voor op verschillende toestellen. Onder andere genoemd zijn de Google Pixel, Pixel 2, Samsung Galaxy S8 Plus, Galaxy Note 9 en Motorola Moto G6.

Oplossing voor dit probleem

Google noemt twee handelingen om Gboard weer normaal te laten werken. Allereerst kun je de app geforceerd afsluiten in het instellingenmenu van Android. Hiervoor ga je bij ‘Apps en meldingen’ op zoek naar Gboard, druk je op de app, kies je voor ‘nu stoppen’ en vervolgens voor ‘ok’.

De tweede optie is om je toestel helemaal opnieuw op te starten. Waarschijnlijk is de oplossing via de server van Google geactiveerd, maar moet Gboard opnieuw opgestart worden om daar gebruik van te maken.

Niet typen maar praten

Tegenwoordig kun je tekstberichtjes ook makkelijk verzenden via de Google Assistent. Op deze manier hoef je helemaal niet meer te typen. Benieuwd naar de mogelijkheden van deze spraakassistent? Lees welke Google Assistent-vragen je kunt stellen.

Lees meer over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu