De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Gear Fit geeft concurrentie het nakijken (ADV)

Redactie
2 mei 2014, 11:00
4 min leestijd
Samsung Gear Fit geeft concurrentie het nakijken (ADV)
vergelijking sportarmbanden Gear Fit

Dit jaar beleven wearables hun definitieve doorbraak en het goede nieuws is dat ze vrijwel allemaal optimaal samenwerken met Android. Momenteel zijn er al een aantal goede sportarmbanden beschikbaar op de markt waarmee je meer kan dan alleen je activiteiten bijhouden. In dit artikel vergelijken we er drie!

De Samsung Gear Fit, Sony SmartBand en FitBit Flex zijn alle drie lichtgewicht en brengen in kaart hoeveel je dagelijks beweegt. Daarnaast kunnen ze meldingen tonen, tracken ze je slaapritme en – in het geval van de Gear Fit – je hartslag. Maar welke van deze draagbare gadgets werkt het best als verlengstuk van jouw leven? Lees gauw verder!

Gear Fit

Samsung Gear Fit sportarmbanden

De Gear Fit is het eerste sportaccessoire met een gebogen amoled-scherm. Dit meet een kleine 2 inch, heeft een resolutie van 432 bij 128 pixels en is aanraakgevoelig. Dat maakt het gemakkelijk om door de menu’s te swipen en snel te starten met het bijhouden van je stappen en de afstand die je rennend of fietsend aflegt. De lichte sportband (27 gram) heeft daarnaast een ingebouwde timer, stopwatch en een hartslagmeter aan de onderzijde. In samenwerking met de S Health-app kun je daarmee gemakkelijk je fysieke gesteldheid in kaart brengen. S Health is een alles-in-1 fitness-app die al je activiteiten trackt, alsmede je hartslag en voedselinname. Ideaal dus voor wie waarde hecht aan zijn gezondheid.

Ook handig is dat de Gear Fit inkomende mails en andere meldingen toont, alsmede het weer op jouw locatie. Verder kun je hem gebruiken om de muziek op je smartphone te bedienen en je toestel terug te vinden. Tik vanaf je pols op ‘Zoek mijn telefoon’ en je smartphone begint te rinkelen. Ten slotte is hij stof- en waterbestendig, zodat hij uitermate geschikt is voor actieve gebruikers!

Plus: gebogen amoled-scherm, waterbestendig,  toont meldingen, bevat stappenteller, meet je hartslag, verwisselbaar polsbandje
Min:  werkt alleen met Galaxy-telefoons

Sony SmartBand

Sony SmartBand

Ook Sony heeft een polsband geïntroduceerd waarmee je allerhande (fysieke) activiteiten kunt registreren: de SmartBand. Deze meet hoeveel je slaapt, loopt, rent en rijdt, maar ook waar en wanneer je foto`s met je Android-smartphone hebt gemaakt. Daarnaast houdt de slimme polsband bij welke games en apps je hebt gebruikt en naar welke liedjes je hebt geluisterd.  Handig is dat de SmartBand niet alleen registreert, maar ook gebruikt kan worden als afstandsbediening voor je muziek-app. Net als bij de Gear Fit is de module die dit allemaal mogelijk maakt te verwijderen, zodat je bijvoorbeeld het polsbandje kunt verwisselen.

Verder trilt de de polsband als er nieuwe meldingen binnenkomen. Het design is licht en de accu gaat bij gemiddeld gebruik een week mee. Wel missen we een display dat informatie en meldingen toont; hiervoor heb je nog steeds een smartphone nodig en de bijbehorende Lifelogging-app van Sony.

Plus: lichtgewicht, verwisselbaar polsbandje, lange accuduur, waterbestendig
Min:  geen hartslagmeter, display ontbreekt, geen muziekcontroller

Fitbit Flex

Fitbit Flex

De Fitbit Flex is meer dan een stappenteller. Het apparaatje meet welke afstand je hebt afgelegd, hoeveel calorieën je verbrandt en synchroniseert dit met je FitBit-account. Daar kun je vervolgens terecht voor gedetailleerde grafieken en om fitness- en afvaldoelen te stellen. In Google Play is een gratis Fitbit-app te vinden waarmee je ook deze informatie kunt inzien en vergelijken met vrienden. Vergelijkbaar dus met de apps die Samsung en Sony gratis meeleveren.

Omdat de polsband lichtgewicht is en je hem eigenlijk niet voelt zitten tijdens het dragen, is hij ook geschikt om je slaapritme te monitoren. Hiervoor tik je twee keer op de polsband, waarna hij overschakelt naar de slaapmodus. De accuduur bedraagt circa vijf dagen en een display ontbreekt helaas. Daardoor moet je altijd je smartphone bij de hand hebben, om van de functies van de Fitbit Flex gebruik te maken.

Plus: lichtgewicht, lange accuduur, waterbestendig
Min:  geen hartslagmeter, display ontbreekt, polsbandje niet verwisselbaar

Conclusie

De Gear Fit is weliswaar los iets duurder dan zijn naaste concurrenten, maar biedt voor de prijs wel een fraai gebogen amoled-scherm en aanzienlijk meer mogelijkheden. Omdat hij niet alleen je activiteiten trackt en weergeeft, maar ook bijvoorbeeld belangrijke meldingen en je muziek, fungeert hij écht als verlengstuk van je smartphone.

Untitled-3

Bovendien krijg je de Gear Fit gratis als je nu een Vodafone-abonnement met een Galaxy S5 afsluit. Lees er meer over op deze pagina en laat je overtuigen door de mogelijkheden van de Gear Fit!

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Gear Fit
Samsung Gear Fit

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu