Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung onthult de Gear Fit2 en IconX fitness wearables

Lars Paymans
2 juni 2016, 23:00
3 min leestijd
Samsung onthult de Gear Fit2 en IconX fitness wearables

Samsung wordt nog sportiever met de onthulling van de Gear Fit2 en Gear IconX. De Gear Fit2 heeft een ingebouwde gps en hartslagmeter. De IconX zijn draadloze oordopjes waar je lokaal muziek op kunt opslaan en die ook je sportprestaties registreert.

Lees verder na de advertentie.

Gear Fit2 officieel en Icon X onthuld

Samsung onthulde de Gear Fit2 en Icon X op een speciaal evenement, waar het bedrijf liet zien hoe belangrijk fitness en sport zijn.  Android Planet ging al even met de wearables aan de slag.

Samsung Gear Fit2 Nederland

Samsung Gear Fit2 officieel: ingebouwde GPS en hartslagmeter

De Gear Fit2 is de opvolger van de Gear Fit en heeft een gebogen super-amoled-scherm, waar je naast fitness- en gezondheidsinformatie ook notificaties op kunt bekijken. Handig om de hele dag om je pols te hebben dus als smartwatch, maar vooral een uitkomst voor mensen die actief met hun gezondheid bezig zijn. Zo kun je gemakkelijk bijhouden hoeveel glazen water of koppen koffie je drinkt, of zet je voor jezelf doelen om dit te verbeteren.

Dankzij de Auto tracking-functie hoef je niet handmatig aan te geven dat je gaat hardlopen of fietsen. De Gear Fit2 herkent aan de hand van je hartslag en beweging of je jezelf inspant of niet, en koppelt hier de juiste activiteit aan. Een groot voordeel ten opzichte van zijn voorganger is de ingebouwde gps en de mogelijkheid om muziek lokaal op te slaan. Hierdoor hoef je dus geen gekoppelde smartphone meer met je mee te nemen als je gaat sporten, om nauwkeurig je data te registreren.

Gear Fit2 drie kleuren

De ingebouwde hartslagmeter analyseert je hartslag en geeft na een scan direct een beoordeling. Is je hartslag bijvoorbeeld te hoog? Of zit je precies op het gemiddelde? De Samsung Gear Fit2 heeft verder een 200 mAh-accu en ondersteunt een breed scala aan audioformaten. De Fit2 komt beschikbaar in een klein en groot formaat, die respectievelijk 28 en 30 gram wegen. Je hebt de keuze uit de kleuren zwart, blauw en roze. De Gear Fit2 verschijnt op 10 juni in Nederland voor 199 euro.

IconX: draadloze oortelefoon voor sporters

Helemaal nieuw is de IconX, een draadloze oortelefoon met ingebouwde hartslagmeter en de mogelijkheid om muziek lokaal op te slaan. Het idee van Samsung is dat je deze oortjes indoet voordat je gaat hardlopen, en zo zonder andere apparatuur kunt gaan rennen en toch naar muziek kunt luisteren en je sportprestaties geregistreerd worden.

IconX

De zwarte oordopjes worden automatisch opgeladen in een stijlvol opbergdoosje, die je gemakkelijk met je meeneemt. Door de twee oordopjes in de uitsparingen te leggen beginnen er twee lampjes op het doosje te branden, zodat je weet dat ze worden opgeladen.

De IconX wordt met drie verschillende oordopjes geleverd, evenals verschillende `Wingtips`; kleine vleugeltjes op de bovenkant, zodat ze extra stevig in je oor blijven zitten. Erg belangrijk, want tijdens een hardloopsessie stoppen om naar een draadloos oordopje te zoeken zal je geen recordtijd opleveren.

Je bedient de IconX door met je vinger op de zijkant van het oordopje te tikken of er overheen te vegen. Zo selecteer je bijvoorbeeld een ander nummer, terwijl de Voice Guide-optie je informatie geeft over je huidige workout. Jammer genoeg konden we de oordopjes nog niet zelf testen, maar op het eerste gezicht ziet de IconX er comfortabel en stijlvol uit. De geluidskwaliteit is natuurlijk een stuk belangrijker, die we in de nabije toekomst uitgebreid hopen te testen.

Met de 4GB aan intern geheugen kun je zo`n duizend nummers opslaan. De IconX gaat 229 euro kosten  en komt vanaf het derde kwartaal in Nederland beschikbaar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu