Dit zijn de 5 nieuwe functies van de Samsung Gear S3 Value Pack-update

Thomas Haenen
5 december 2016, 12:35
3 min leestijd
Dit zijn de 5 nieuwe functies van de Samsung Gear S3 Value Pack-update

Deze maand verschijnt de Samsung Gear S3 in Nederland, maar de fabrikant is het oude model niet vergeten. Met de Gear S2 Value Pack worden tal van extra features toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Gear S2 Value Pack-update

Bezitters van de Samsung Gear S2 worden voorlopig niet vergeten, zo blijkt uit een forse update die de fabrikant vanaf vandaag uitrolt. De Gear S2 Value Pack biedt nieuwe apps, extra opties en allerlei extra watchfaces. Zo beschikt de smartwatch over veel van dezelfde functies als de nieuwe Gear S3, die vanaf deze maand in Nederland te koop is.

De update heeft versienummer 2.3.2.1 en is zo’n 133MB groot. Deze wordt de komende weken geleidelijk wereldwijd uitgerold. Je kunt hem downloaden via de Gear-app op je smartphone. Vervolgens wordt deze via de app overgezet naar je smartwatch. We nemen de features van de Gear S2 Value Pack even met je door.

Gear S2 Value Pack

1. Ondersteuning voor nieuwe wijzerplaten

De Gear S3 beschikt over een flink aantal nieuwe watchfaces, of wijzerplaten. Na het installeren van de update zijn deze ook geschikt gemaakt voor de Gear S2. Je zult ze nog wel even zelf moeten downloaden via Galaxy Apps.

2. Meer activiteiten in S Health

De gezondsheidsfuncties van de Gear S3 gaan er fors op vooruit met de update. De update zorgt ervoor dat S Health ook automatisch kan detecteren wanneer je op de loopband of roeimachine staat. Daarnaast wordt er nu automatisch gepauzeerd en hervat tijdens het fietsen, rennen en lopen als je even een rustmomentje pakt. Ook squats en crunches worden nu herkend en automatisch meegenomen.

Gear S2 Value Pack

3. Handschriftherkenning voor je berichten

De Gear S2 beschikte al over een Berichten-app, voor binnenkomende sms’jes. Echt ideaal was dat niet: het scherm was te klein voor een fatsoenlijk toetsenbord. Nu kun je letters tekenen en krijg je op basis daarvan suggesties te zien, met een handschriftmodus. Deze herkent zelfs 180 verschillende emoji. Ook is de stemherkenning verbeterd zodat je een bericht kunt dicteren. Let wel: deze functies werken niet in elke taal.

4. Tal van nieuwe widgets en games

Samsung heeft in het voorbije jaar allerlei widgets en apps geschikt gemaakt voor Tizen OS, zodat ze nu ook geschikt zijn voor de Gear S3. De update voegt een to-do-app en hoogtemeter/barometer-app toe, en verbetert onder andere de weerwidget en contacten-app.

Ook is er ondersteuning voor widgets van andere ontwikkelaars toegevoegd, zodat je kunt kiezen uit verschillende overzichten voor het weer en nieuws. Tot slot is er ondersteuning voor tal van nieuwe games die recentelijk aan Galaxy Apps toegevoegd zijn, zoals Stack en Monster Vampire.

Gear S2 Value Pack

5. Verzend automatisch je locatie met sos-functie

De Gear S2 wordt tot slot nog voorzien van een essentiële veiligheidsverbetering. Je kunt de smartwatch nu gebruiken om een SOS-bericht te sturen. Door drie keer op de homeknop te drukken verstuur je automatisch een noodbericht inclusief je locatie naar verschillende vooraf gekozen contacten. In geval van nood zijn je vrienden of familie zo op de hoogte van je laatste locatie.

Lees het laatste nieuws over Samsung

n

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear S2
Samsung Gear S2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu