De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung werkt aan Gear Solo, smartwatch met simkaart’

Redactie
8 april 2014, 10:42
1 min leestijd
‘Samsung werkt aan Gear Solo, smartwatch met simkaart’
Gear Solo

Samsung zou alweer werken aan een nieuwe versie van zijn Gear 2-smartwatch, de Galaxy Gear Solo. Zoals de naam als suggereert wordt het slimme horloge een ‘zelfstandig apparaat’. Dit betekent dat de Gear Solo zonder connectie met een smartphone kan werken. Hier heeft de Gear Solo wel een simkaart voor nodig, waarmee je onder andere kunt bellen en een dataverbinding kunt gebruiken.

Wanneer Samsung zijn nieuwe smartwatch uitbrengt, is vooralsnog onbekend. Ook het praktisch nut van een smartwatch met simkaart lijkt overbodig: immers heeft eigenlijk iedereen altijd zijn smartphone bij. Een andere simkaart-ondersteunende smartwatch, de Omate TrueSmart, was echt zeer populaire op Kickstarter. Er is dus wel vraag naar een dergelijk slim horloge.

Lees verder na de advertentie.

Over de Gear 2

Samsung Gear 2

De Gear 2 (€ 299,-) en Gear 2 Neo (€ 199,-) zijn de opvolgers van het slimme horloge dat de Zuid-Koreaanse fabrikant vorig jaar uitbracht. In tegenstelling tot hun voorganger draaien de Gear 2 en Gear 2 Neo niet op Android 4.4.2, maar op het open-source besturingssysteem Tizen OS. Samsung had een flinke vinger in de pap bij de ontwikkeling van Tizen en de Samsung smartwatches zijn de eerste apparaten van de fabrikant die erop draaien.

Qua design hebben beide horloges veel weg van de originele Gear, al is de uitstulping van de camera aanzienlijk verminderd. Deze bevindt zich nu boven het kleine 1,63 inch-scherm (320 bij 320 pixels). De Gear 2 en Gear Neo zijn vrijwel identiek, al heeft de Neo geen 2-megapixel-camera, waardoor de smartwatch lichter en goedkoper is. Beide horloges zijn stof- en spatwaterbestendig en hebben een 300 mAh-accu aan boord die garantstaat voor een accuduur van twee tot drie dagen. Gebruik je het horloge nauwelijks, dan is het mogelijk om zes dagen met de batterij te doen, voordat deze weer aan de lader moet.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu