‘De Gear VR-controller schuif je zo in de bril’

Erwin Vogelaar
26 mei 2016, 19:30
2 min leestijd
‘De Gear VR-controller schuif je zo in de bril’

Samsung werkt aan een controller voor het besturen van Gear VR-games. De eerste afbeeldingen zijn nu gelekt en handig is dat je de gamepad zo in de bril kunt stoppen.

Lees verder na de advertentie.

Gear VR-controller

Er zijn nu een hoop opties voor VR-brillen. Hoewel Google druk is bezig om Daydream het dominante VR-platform voor Android te maken, staat Samsung nu nog aan top met de Gear VR. De volgende stap voor makers van VR-brillen is om gebruikers meer controle te geven dan een enkele knop op de bril zelf. Google doet dit door een kleine afstandsbediening te maken waarmee bewegingen geregistreerd worden. Denk hierbij aan een soort Nintendo Wii-afstandsbediening, maar dan kleiner. Samsung lijkt het wat traditioneler op te zoeken.

Gear VR-controller

De Gear VR-gamepad ziet er namelijk uit als een controller van een doorsnee spelcomputer, maar dan wat simpeler en vooral ook platter in de vorm van een smartphone. Deze vorm is niet voor niets, want op deze manier kun je de controller in de bril klikken als er geen smartphone in zit. Ideaal toch? Samsung wil graag dat we de Gear VR met ons meenemen om onderweg te ontsnappen naar een VR-wereld en met deze oplossing wordt er niets op mobiliteit ingeleverd. Wel mist de controller dus bewegingssensoren, zodat het een stuk minder toegankelijk is.

Op de controller zelf, waarvan we de afbeelding hebben dankzij een lek, zien we een enkele analoge stick, vier knoppen aan de bovenkant en twee schouderknoppen. Daarnaast is er een LED-lampje, powerknop, bluetooth-knop en de logo’s van Gear VR en Oculus aanwezig. Wel lijkt de gamepad vrij zwaar te zijn met een flinke 300 gram. Dit klinkt niet als veel, maar de controller van de Xbox One is ter vergelijking maar 220 gram. Er is nog niets bekend over een eventuele prijs of release-datum.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: mobilmania
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu