De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Infographic: zo werkt Samsungs virtual reality-bril

Gijs Ettes
8 september 2014, 8:51
1 min leestijd
Infographic: zo werkt Samsungs virtual reality-bril
Samsung Gear VR

De vorige week aangekondigde Gear VR is een vrij uniek apparaat. Enerzijds omdat er nog weinig virtual reality-brillen op de markt beschikbaar zijn en anderzijds omdat het apparaat zelf geen ingebouwd scherm heeft. Je moet de Gear VR koppelen met  een Galaxy Note 4 om hem te gebruiken, waarna de grote brillenglazen het scherm van de phablet omtoveren tot een driedimensionaal beeld dat de gebruiker omgeeft.

De keuze om de Gear VR niet van een scherm te voorzien, is een logische. Dat had het apparaat alleen maar zwaarder en duurder gemaakt en de Galaxy Note 4 beschikt immers al over een enorm scherp scherm (2560 bij 1440 pixels) en diverse ingebouwde sensoren. Om uit te leggen hoe de virtual reality-bril precies werkt, heeft Samsung een Gear VR infographic gemaakt die de belangrijkste features van de gadget uitlicht.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Gear VR infographic

Hieronder kun je de Gear VR infographic bekijken. De virtual reality-bril wordt later dit jaar beschikbaar in de webshop van Samsung en via diverse providers. Het apparaat kost 200 euro en wil je er ook nog een controller bij dan betaal je 250 euro.

Gear VR infographic

Lees meer over Samsung

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten over Samsung. Neem ook een kijkje op onze overzichtspagina’s voor de Galaxy Note 4  en Gear VR. Daar vind je een uitgebreide beschrijven, alle specs, het laatste beeldmateriaal en de beste aanbiedingen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu