Samsung onthult Gear VR Innovator Edition voor Galaxy S6 en S6 Edge

Wouter Nijsen
1 maart 2015, 20:50
1 min leestijd
Samsung onthult Gear VR Innovator Edition voor Galaxy S6 en S6 Edge

Gelijktijdig met de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge heeft Samsung een vernieuwde versie van haar virtual reality-bril aangekondigd: de Gear VR Innovator Edition. Deze is geoptimaliseerd voor de  nieuwe vlaggenschepen.

Lees verder na de advertentie.

Gear VR Innovator Edition

Waar HTC enkele uren geleden met een eigen vr-bril kwam, introduceert Samsung de Gear VR Innovator Edition. Deze virtual reality-bril is specifiek gericht op de Samsung Galaxy S6 en S Edge en werkt nauw samen met deze toestellen. Het is de opvolger van de Gear VR, die enkel met de Galaxy Note 4 werkt.

De GearVR is ten opzichte van zijn voorganger flink verbeterd. Zo is de virtual reality-bril een stuk 15 procent kleiner geworden, waardoor het voor de gebruikers comfortabeler moet zijn om de bril te dragen. Ook is het mogelijk om de Gear VR op te laden middels een usb-aansluiting. Samsung belooft verder dat de batterijduur van de bril verbeterd is.

Om de Gear VR Innovators Edition van genoeg ondersteuning voorzien, is Samsung een samenwerking aangegaan met Oculus. Dit bedrijf bracht voorheen al eigen vr-brillen uit. Voor de GearVR komt Oculus met de zogenoemde Oculus Store. In deze digitale winkel hebben gebruikers toegang tot een grote en diverse hoeveelheid content.

Samsung heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de Gear VR Innovator Edition voor de Galaxy S6 en S Edge verschijnt.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu