De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Gear VR krijgt kindermodus voor veilige virtual reality’

Erwin Vogelaar
19 mei 2017, 20:33
2 min leestijd
‘Gear VR krijgt kindermodus voor veilige virtual reality’

Samsung werkt aan een kindermodus voor de Gear VR. Op deze manier kun je zonder zorgen de vr-bril op het hoofd van je kinderen zetten.

Lees verder na de advertentie.

Samsung werkt aan Gear VR-kindermodus

Nu virtual reality steeds groter wordt, moet er ook nagedacht worden over hoe kinderen vr-brillen gebruiken. Samsung lijkt nu een belangrijke stap te zetten door een kindermodus voor de Gear VR te introduceren. Hoewel het nog niet duidelijk is wat deze kindermodus inhoudt, zijn er enkele logische mogelijkheden. Denk aan het beperken van de type vr-ervaringen, een beperking op de speeltijd en een manier om te zien wat een kind gedaan heeft met de bril op. Een probleem van de Gear VR is nu dat ouders niet in de gaten kunnen houden waar hun kinderen naar kijken met de bril op.

gear vr-kindermodus

Samsung werkt ook op andere manieren aan het kindvriendelijk maken van zijn producten. Zo staat er in de Play Store een Kids Mode-app special voor Samsung-toestellen. Deze app heeft een vrolijke interface en een eigen app-winkel met applicaties die geschikt zijn voor kinderen. Ouders moeten de app-downloads wel eerst autoriseren. Een soortgelijke app voor virtual reality kan ook werken, door kinderen in een veilige vr-ervaring te plaatsen.

Google en virtual reality

Er is veel aan de hand rond Android en virtual reality. Afgelopen dagen hield Google zijn Google I/O 2017-conferentie en virtual reality had daar een grote rol. Het belangrijkste nieuws is dat er gewerkt wordt aan losstaande Daydream-brillen, waar geen smartphone of pc voor nodig is.

In een aparte presentatie over virtual en augmented reality heeft Google meer vr-aankondigingen gedaan. Zo krijgt Daydream ondersteuning voor Google Cast en laat de software je beelden met anderen delen. Ook introduceert Google een nieuwe tool voor ontwikkelaars, waardoor de mooiste 3d-werelden zonder problemen omgezet kunnen worden naar mobiele virtual reality zonder in te leveren op kwaliteit.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu