De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung maakt Gear VR-controllers van zijn smartwatches’

Erwin Vogelaar
3 oktober 2016, 20:24
2 min leestijd
‘Samsung maakt Gear VR-controllers van zijn smartwatches’

Samsung werkt aan Gear VR smartwatch-besturing. Gebruik je Gear S2 of je Gear S3 om makkelijker door menu’s te gaan en games te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Gear VR smartwatch

Virtual reality voor smartphones is niet meer weg te denken, maar het blijft lastig om de vr-ervaringen te besturen. De Gear VR van Samsung heeft bijvoorbeeld wel een paar knoppen, maar daar blijft het bij. Hierdoor sta je in de meeste vr-ervaringen stil, heb je geen complexe menu’s en is de interactie beperkt tot een enkele knop. Ondanks deze beperkingen is er een hoop moois te vinden dat tevens voor een groot publiek toegankelijk is. Toch wil je soms iets meer en dan heb je nou eenmaal betere besturing nodig. Samsung ziet kansen in het gebruik van zijn smartwatches voor dit doeleinde.

gear vr smartwatch

Volgens een gerucht zou Samsung een app willen maken voor Tizen watch OS, waar zowel de Gear S2 en de Gear S3 op draaien. Met deze app zou de input van het horloge vertaald kunnen worden naar de Gear VR. Een slim idee, want de mogelijkheden zijn enorm. Niet enkel door het draaimechanisme dat de Gear-horloges kenmerkt te gebruiken om door menu’s te gaan en het touchscreen om keuzes te maken. De horloges zitten vol met allerlei sensoren die gebruikt zouden kunnen worden in een game of ander vr-ervaring. Ook zou Samsung aan een meer traditionele game-controller werken.

De kans is aanwezig dat Samsung de smartwatch-app gaat onthullen samen met de Galaxy S8 begin volgend jaar. Samsung kan namelijk extra inspelen op virtual reality met dat toestel door een superscherp scherm. Het is mogelijk dat het scherm van de Galaxy S8 een 4K-resolutie krijgt. Dit is voor normaal smartphonegebruik niet heel nuttig, maar voor virtual reality wel. Met het toestel in een vr-bril als de Gear VR zit je namelijk met je ogen enkele centimeters van het scherm af. Dan merk je snel het verschil tussen 4K of 1080p.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu