De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung voorziet vr-bril Gear VR van webbrowser

Redactie
2 december 2015, 10:20
1 min leestijd
Samsung voorziet vr-bril Gear VR van webbrowser

Vanaf nu kun je met de  Samsung Gear VR  ook over het web surfen in virtual reality. De bètaversie van Samsung Internet is beschikbaar en we hebben de app meteen getest.

Lees verder na de advertentie.

Gear VR webbrowser

Samsung Internet is een webbrowser die is geoptimaliseerd voor de Samsung Gear VR. Via de app  is het onder meer mogelijk om video’s van YouTube af te spelen, te zoeken in Google of te surfen naar Facebook of Twitter in de virtual reality-wereld die de bril met zich meebrengt. Je kunt zowel 3D- als 360-graden-video’s met de browser bekijken.

Navigeren en zoeken

Er zijn twee manieren om te navigeren in de Samsung Gear VR webbrowser, ofwel via spraakopdrachten ofwel via tekstinvoer. Het eerste werkt soepel en snel, het tweede een stuk langzamer. Je moet letter voor letter apart invoeren door met je ogen te focussen op de juiste letter, staren is vervolgens voldoende om deze te selecteren. Onhandig bij langere zoekopdrachten.

samsung gear vr webbrowser

Ander handigheidje van de app is dat deze  favorieten uit je  eigen browser kan importeren  naar Samsung Internet. Hierdoor kun je heel eenvoudig ‘gewoon’ bezochte websites bekijken in een vr-omgeving. Verder kun je natuurlijk ook je eigen vr-favorieten opslaan.  De bètaversie van de browser lijkt al aardig goed te werken en we zijn benieuwd welke toevoegingen Samsung nog  meer  gaat toevoegen.

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu