De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo breidt Samsung de mogelijkheden van de Gear VR uit

Wouter Nijsen
4 april 2016, 17:22
1 min leestijd
Zo breidt Samsung de mogelijkheden van de Gear VR uit

Samsung heeft de Gear VR van WebVR-ondersteuning voorzien. Hierdoor wordt het aanbod van content voor de virtual reality-bril opeens een stuk groter.

Lees verder na de advertentie.

GearVR WebVR-ondersteuning

De Samsung Gear VR, de virtual reality-bril die wordt geleverd met de Galaxy S7, ondersteunt voortaan WebVR. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan content van de Oculus Store of Samsung zelf, maar kun je virtual reality-ervaringen op websites ook  bekijken. WebVR wordt gezien als  de potentiële standaard voor virtual reality op het internet en werkt onder meer  binnen Chrome.

gear-vr-bos

WebVR wordt geactiveerd via de internetbrowser van de Gear VR, die standaard op het apparaat geïnstalleerd staat. Voorheen was het met de browser alleen mogelijk om webpagina`s te openen en bekijken. Samsung geeft aan dat WebVR-ondersteuning `experimenteel` is en nog wordt doorontwikkeld. Het kan dus zijn dat gebruikers tegen bugs en andere fouten aanlopen.

Meer over de Samsung Gear VR

Als gezegd wordt de tweede versie van de Gear VR geleverd met de Samsung Galaxy S7. Net als bij de Google Cardboard dien je het toestel in de bril te stoppen om `m te kunnen gebruiken. Wel biedt de Gear VR ondersteuning voor  extra hardware-upgrades, waardoor de vr-ervaring wordt verbeterd.

De Gear VR is in samenwerking met Oculus ontwikkeld  en heeft een relatief lage adviesprijs van 99 euro. Hierdoor is  het een prima instapmodel is om kennis te maken met virtual reality. Vorige maand werd duidelijk dat het populaire spel Minecraft beschikbaar wordt voor de vr-bril. Wanneer het spel precies wordt uitgebracht, is nog onduidelijk.

→ Lees ook onze uitgebreide Samsung Gear VR review.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu