Zo maak je zelf watchfaces met de Gear Watch Designer

Erwin Vogelaar
4 januari 2016, 13:22
1 min leestijd
Zo maak je zelf watchfaces met de Gear Watch Designer

Samsung heeft een programma voor pc en Mac gelanceerd waarmee je zelf makkelijk watchfaces kunt maken voor de Gear-smartwatches.

Lees verder na de advertentie.

Gear Watch Designer

Samsung heeft Gear Watch Designer beschikbaar gesteld, een gratis programma voor Mac en pc waarmee je zelf watchfaces kunt maken voor je Gear-smartwatch. Het programma is gemaakt voor zowel amateurs als professionals. Je hebt namelijk geen kennis van programmeren nodig, maar er zijn toch een hoop mogelijkheden om je eigen watchface slim aan te passen. Het programma is gebaseerd op bestaande designprogramma’s, dus veel komt herkenbaar voor. Je kunt onder andere afbeeldingen, tekst, animaties en uiteraard verschillende klokken samenvoegen die je zelf gemaakt hebt.

Onderin het scherm staat een tijdlijn en de verschillende lagen van je ontwerp, zodat je kunt zien hoe de watchface er in actie uit ziet door de dag heen. Zo kun je dus ook onderdelen toevoegen die enkel ‘s nachts of juist enkel overdag te zien zijn. Tevens kun je gebruikmaken van de stappenteller of de accumeter om andere informatie op het scherm te laten zien.

Zodra je watchface klaar is kan deze ook geüpload worden naar de store, zodat anderen je creatie weer kunnen downloaden. Dit is natuurlijk niet alleen leuk voor het delen van je eigen knutselwerk, maar vooral om veel meer opties te hebben om zelf watchfaces te downloaden. Het zelf maken is namelijk toch nog best wat werk.

Gear Watch Designer

Als de creatieve sappen al beginnen te vloeien, dan is het programma via onderstaande link te downloaden op de website van Samsung. Voor de pc-versie heb je minimaal Windows 7 nodig, terwijl een Mac OS X 10.8 of hoger moet draaien.

Download Gear Watch Designer op de website van Sasmsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear S2
Samsung Gear S2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu