samsung-logo-336x336Samsung heeft bij zijn reparateurs gemeld dat een gebrickte telefoon voortaan onder de garantie blijft vallen, dus ook als die brick komt door het toepassen van een zogeheten custom rom.

Pas bij een tweede keer hoef je reparatiekosten te betalen, zo laat een bron bij Samsung weten aan Tweakers. Het komt nog vaak voor dat fabrikanten de garantie laten vervallen als de bootloader van een Android-telefoon is unlocked. Bij het verkeerd installeren van een custom rom – waar een unlocked bootloader voor nodig is – kun je al snel met een gebrickte telefoon zitten als je de juiste stappen niet volgt.

Bij Samsung is het nu echter het beleid om een gebrickt Android-toestel altijd onder de garantie te laten vallen, zelfs als het defect veroorzaakt is door het foutief toepassen van de stappen om een custom rom te installeren. Dit beleid zou al actief zijn en klanten hoeven pas te betalen bij defecten door het unlocken of een custom rom als ze voor de tweede keer in de problemen komen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.