Gebruikers van HTC Hero willen broncode hebben
Redactie

htc heroEen groep gebruikers van de HTC Hero is een petitie gestart om de broncode van de HTC Hero op te vragen. HTC overtreedt volgens deze Hero-bezitters de General Public License. De gebruikers willen de meegeleverde applicaties zoals HTC Peep en de HTC Sense-interface van hun toestel halen en een schone Android-installatie uitvoeren. Het blijkt dat deze applicaties niet te verwijderen zijn en dat HTC Sense werkgeheugen inneemt, ook als het niet wordt gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De actievoerders vinden dat HTC op basis van de GPL-licentie verplicht is om de broncode van gebruikte software vrij te geven en hebben ook GPL-violations.org zover gekregen om een onderzoek te starten.

HTC heeft aangegeven dat gebruikers de website van de fabrikant in de gaten moeten houden, maar heeft nog niet duidelijk gemaakt of en wanneer ze de code beschikbaar gaan stellen.

De petitie is hier te vinden: iPetitions.com
Via: Tweakers.net

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.