GeeksPhone Revolution: smartphone met Android en Firefox OS

Gijs Ettes
16 januari 2014, 14:15
1 min leestijd
GeeksPhone Revolution: smartphone met Android en Firefox OS
Geeksphone Revolution

Het Spaanse bedrijf GeeksPhone werkt niet alleen aan de privacybeschermende Blackphone, maar tevens aan een smartphone die zowel Android als Firefox OS draait. In een aantal uitgelekte foto’s is het design van de dualboot GeeksPhone Revolution te zien. Daarnaast is een gedeelte van de specificaties uitgelekt; die wijzen erop dat we te maken hebben met een middenklasse smartphone. Fabrikant GeeksPhone heeft overigens bevestigd dat de foto’s echt zijn.

De GeeksPhone Revolution heeft als meest onderscheidende feature dat het zowel met Android als Firefox OS kan opstarten. Laatstgenoemde is een open-source besturingssysteem voor smartphones en tablets dat wordt ontwikkeld door Mozilla, onder andere bekend van de Firefox-internetbrowser.

Lees verder na de advertentie.

De specificaties van de dualboot-smartphone vallen wel wat tegen. Zo is het toestel voorzien van een 4,7 inch-scherm met een resolutie van slechts 960 bij 540 pixels (qHD). De GeeksPhone Revolution wordt daarnaast aangedreven door een 1,6GHz-dualcore-processor (Intel Atom Z256) en beschikt over een 2000 mAh-accu. De afmetingen van de telefoon zijn met een dikte van 9,9 millimeter gemiddeld.

Hoeveel werk- en opslaggeheugen de GeeksPhone Revolution zal bevatten is vooralsnog niet bekend. Ook is onduidelijk op welke versie van Android het toestel zal draaien en wanneer en voor welke adviesprijs de dualboot-smartphone verschijnt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu