Placeholder

GeeksPhone Zero Concept_AndroidGeeksPhone is een kleine smartphone-fabrikant uit Spanje die zich heeft toegelegd op het fabriceren van “open” Android-telefoons. Het eerste wapenfeit is de GeeksPhone One, een toestel dat standaard roottoegang heeft, zodat de ware Android-sleutelaar direct aan de slag kan. GeeksPhone werkt ondertussen aan een nieuwe Android-telefoon als opvolger van de “One”, en hoe noem je die dan? Juist, de GeeksPhone “Zero”!

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

GeeksPhone heeft aangegeven het toestel in Barcelona tijdens het Mobile World Congress officieel te presenteren en heeft verder nog geen informatie over het nieuwe project vrijgegeven. Het enige materiaal wat er op dit moment is, is een filmpje waarop de “Zero” te zien is tijdens een aantal benchmark-tests. Opmerkelijk is dat in het filmpje het opstartscherm van een CyanogenMod 7 rom te zien is. Het blijkt dat Cyanogen niet betrokken is bij de ontwikkeling van de GeeksPhone Zero. Het is zeker bijzonder te noemen dat een smartphone-fabrikant aan een toestel werkt dat standaard op een dergelijke custom-rom draait. Wordt de GeeksPhone Zero het ultieme toestel voor liefhebbers van een open Android-telefoon?

Meer info over het “Zero” project is te vinden op het GeeksPhone forum

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.