De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google: ‘Geen plannen om Android en Chrome OS te combineren’

Thomas Haenen
13 december 2016, 14:11
2 min leestijd
Google: ‘Geen plannen om Android en Chrome OS te combineren’

Geruchten dat Chrome OS en Android in de toekomst samengebracht worden zijn nergens op gebaseerd, zo beweert een medewerker van Google. Er zijn geen enkele plannen voor.

Lees verder na de advertentie.

Google: Geen Andromeda OS

Chrome OS gaat voorlopig nergens heen, zo blijkt uit uitspraken van Hiroshi Lockheimer tegenover All About Android. In een interview zegt het hoofd van Android en Chrome OS dat er geen enkele plannen zijn om de twee te combineren. “Al die geruchten over een fusie van [Chrome OS en Android]… voor ons is er geen enkele reden om dat te doen. Ze zijn beide succesvol,” aldus de topman.

Deze zomer doken er geruchten op dat Google plannen had om de twee besturingssystemen samen te voegen, onder de codenaam ‘Andromeda OS’. Android is nu vooral krachtig voor consumenten en op smartphones, maar zou met de aanpassingen geschikter moeten worden voor de zakelijke markt en apparaten met een groter scherm. De eerste Andromeda OS-apparaten zouden in de loop van 2017 verschijnen, zo was de verwachting.

Lockheimer ontkent die geruchten: volgens hem valt er op een andere manier meer uit te halen. “We willen er voor zorgen dat beide besturingssystemen elkaars voordelen benutten. Dus dat is waarom we Android-apps beschikbaar gemaakt hebben voor Chrome OS, en waarom updates sinds Android Nougat hetzelfde werken als op Chrome OS. In de toekomst zullen we dat soort dingen meer gedaan doen, meer kruisbestuiving, maar verwacht geen fusie,” geeft Lockheimer aan.

Sinds kort is Chrome OS van de Play Store aan. Op selecte, recente Chromebooks is het daarmee mogelijk Android-apps op de laptops te installeren. Volgens Lockheimer is dat dus echter meer kruisbestuiving dan een teken dat de twee besturingssystemen gaan samensmelten.

Chromebooks zijn doorgaans goedkope laptops die vooral geschikt zijn voor simpele taken. Vrijwel alles wordt vanuit de browser gedaan. Apparaten zijn vooral geschikt om mee te internetten en voor bestandsverwerking, en wat minder voor grafisch intensieve applicaties. Ze worden door hun lage prijs vaak gebruikt in het onderwijs.

Lees het laatste nieuws over Chrome OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu