Voorlopig geen CyanogenMod voor Samsung Galaxy S4

Redactie
19 maart 2013, 15:05
1 min leestijd
Voorlopig geen CyanogenMod voor Samsung Galaxy S4
samsung galaxy s4

De CyanogenMod ROM zal niet voorlopig beschikbaar komen op de Samsung Galaxy S4. Dat heeft ontwikkelaar Xplodwild van Team Hacksung bekendgemaakt. Als verklaring geeft de ontwikkelaar, dat niemand van Team Hacksung van plan is om een S4 te kopen of ervoor te gaan ontwikkelen. Problemen met de Galaxy S3 zorgden ervoor dat het lastig was om bepaalde functies werkend te krijgen, omdat Samsung bepaalde bronbestanden en drivers niet wilde vrijgeven. Het CyanogenMod-team heeft inmiddels aangegeven dat ze niet achter de opmerkingen staan. Zij vinden dat de opmerkingen van één team niet model staan voor het officiële standpunt van CyanogenMod.

Team Hacksung kondigde vorig jaar al aan dat ze niet langer Samsung-toestellen wilden gaan ondersteunen. De twee varianten van de S4 zijn volgens het team lastig te onderhouden en bugs die zich bij de S3 voordeden, zullen waarschijnlijk ook op de S4 aanwezig zijn. Kortom: het team wil zijn vingers niet branden aan een moeilijk te onderhouden CyanogenMod ROM. Als koper van een Galaxy S4 zul je dus genoegen moeten nemen met de Samsung-ervaring. Een stock Android-ervaring zit er voorlopig niet in.

Lees verder na de advertentie.

De relatie tussen Samsung en het Hacksung-team is al een tijdje moeizaam. Samsung probeert de intellectuele eigendommen te beschermen en neemt daardoor soms maatregelen die niet vriendelijk voor de ontwikkelaars zijn en zelfs de GPL-licentie overtreden. Maar het Hacksung-team heeft juist de bronbestanden nodig om een werkende firmware te kunnen bouwen. Het CyanogenMod-team vindt echter dat de frustraties van het Hacksung-team niets te maken hebben met het algemene project. Andere ontwikkelaars zoals Codeworkx, Entropy512 en kernelontwikkelaar Gokhan Moral weigeren overigens ook al voor de Galaxy S4 te ontwikkelen. Het wachten is daarom op een ander team, dat de klus aandurft. Wie toch CyanogenMod wil gebruiken kan beter naar een Sony Xperia of LG-toestel uitkijken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu