‘Geen gebogen scherm voor Samsung Galaxy S5’

Galaxy S5 gebogen schermDe Samsung Galaxy S5 krijgt, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen gebogen scherm, als gevolg van de beperkte beschikbaarheid van deze schermtechniek. Volgens de krant The Korea Herald zullen Galaxy-toestellen op zijn vroegst eind 2014 worden voorzien van een gebogen scherm. Dat is te laat voor de Galaxy S5, die naar verwachting rond april of mei volgend jaar in de winkels ligt. Op korte termijn zal gestart worden met de productie van het aankomende vlaggenschip van Samsung.

De Zuid-Koreaanse fabrikant werkt naar verluidt wel aan een opvolger van de gebogen Galaxy Round. Of en wanneer we dat toestel in Europa mogen verwachten, is echter nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor de metalen behuizing met diamanten coating voor de Galaxy S5 waarmee Samsung momenteel is aan het experimenteren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geen gebogen scherm, wel QHD-scherm

Hoewel er nog vrijwel geen officiële informatie beschikbaar is over de Galaxy S5, druppelen er steeds meer geruchten over het toestel binnen. Het scherm van de smartphone is waarschijnlijk dus niet gebogen, maar beschikt naar verluidt wel over een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Verder blijkt uit een recente benchmark van de SM-G900S, een toestel dat zomaar de Galaxy S5 kan zijn, dat de maximale snelheid van de quadcore-processor rond de 2,5GHz ligt. In zijn energiebesparende modus daalt de kloksnelheid van de Qualcomm-cpu naar 300 MHz.

→  Wil je als eerste een  Samsung Galaxy S5 kopen?  Lees dan het laatste nieuws over dit aankomende toptoestel en kom alles te weten over de  Samsung Galaxy S5 aanbiedingen, wanneer de verkoop start en meer.

Lees meer over de Galaxy S5

Op de Samsung Galaxy S5 toestelpagina vind je alles wat tot nu toe bekend is over de Galaxy S5, waaronder nieuws en de verwachte specificaties van dit Samsung-toestel.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.