De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Helaas: Huawei P9 krijgt geen update naar Android Oreo

Wouter Nijsen
20 juni 2018, 15:02
2 min leestijd
Helaas: Huawei P9 krijgt geen update naar Android Oreo

Het lijkt erop de Huawei P9, die in 2016 werd uitgebracht, toch geen update krijgt naar Android 8.0 (Oreo). Huawei zou met de ontwikkeling van de software zijn gestopt vanwege technische problemen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P9 Android Oreo-update

Dat is opvallend, want de fabrikant maakt eerder wel een Android Oreo-bèta voor het toestel beschikbaar. Uit een mailtje dat vanuit de supportafdeling van Huawei UK is gestuurd, blijkt dat de hardware van de P9 niet geschikt is om Android 8.0 te draaien. Huawei noemt niet werkende systeemfuncties, vastlopende apps en verhoogd energieverbruik als problemen. Woordvoerders van Huawei Nederland waren niet direct beschikbaar voor een bevestiging of verklaring.

huawei p9 android oreo

Dat is balen, want gebruikers van de Huawei P9 zitten nu nauwelijks twee jaar na de release met een verouderde Android-versie opgescheept. Het toestel werd uitgebracht met Android 6.0 (Marshmallow) en later bijgewerkt naar Android 7.0 (Nougat), maar blijft daar dus op steken. Ook de Huawei P9 Plus en goedkopere P9 Lite hoeven de Android 8.0-update waarschijnlijk niet te verwachten. Concurrerende smartphones die gelijktijdig verschenen, zoals de Samsung Galaxy S7 en OnePlus 3, hebben wel een update ontvangen.

Huawei-toestellen met Android 8.0

De opvolger van de Huawei P9, de P10, werd begin dit jaar wel bijgewerkt naar Android Oreo. Nieuwere Huawei-toestellen, zoals de Mate 10 Pro, P20, P20 Lite en P20 Pro draaien standaard op de meeste recente versie van Googles mobiele besturingssysteem. Ook de goedkopere Huawei P Smart is standaard van Android 8.0 voorzien.

Eerder kwam Android Planet met het nieuws dat ook de goedkopere P10 Lite en P8 Lite (2017) worden bijgewerkt naar Android Oreo. Volgens Huawei Nederland zou de uitrol van de software naar de P10 Lite eind deze maand van start gaan. Gebruikers van de P8 Lite (2017) moeten tot eind juli verwachten. De telefoons draaien momenteel op Android 7.0 met de bekende EMUI-skin van Huawei.

Weten wanneer de Android Oreo-update voor jouw Huawei-toestel beschikbaar is? Check het Android 8.0 update-overzicht, of gebruik onze nieuwsbrief en Android Planet-app!

Het laatste nieuws over Huawei

Bron: 4GNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P9
Huawei P9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu