Geen Ice Cream Sandwich voor LG Optimus 2X Speed

Redactie
30 oktober 2011, 16:33
1 min leestijd
Geen Ice Cream Sandwich voor LG Optimus 2X Speed
Geen Ice Cream Sandwich voor LG Optimus 2X Speed

Slecht nieuws voor de eigenaren van de LG Optimus 2X Speed. Op haar Indiase Facebook-pagina heeft de Koreaanse fabrikant laten weten dat de telefoon geen update zal krijgen naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Het toestel, dat ook bekend staat als de LG Optimus G2X, kwam op de mark met Android 2.2 Froyo moest eerder al acht maanden wachten op de Gingerbread-update. LG heeft geen specifieke reden gegeven waarom het toestel niet in aanmerking komt voor de ICS-update. Wellicht dat het te maken heeft met het werkgeheugen van 512 MB dat niet snel genoeg zou zijn voor het goed functioneren van Ice Cream Sandwich.

De LG Optimus 2X staat bepaald niet bekend als het beste toestel van LG. Het is de eerste Android-telefoon met een dual-core processor, maar in de praktijk bleek deze ondermaats te presteren. In de Verenigde Staten werd zelf een rechtszaak gestart vanwege de slechte prestaties van de LG Optimus G2X. Dit leidde ertoe dat de Gingerbread-update opeens een stuk vlugger werd uitgerold dan LG aanvankelijk van plan was.

Lees verder na de advertentie.

Voor een high-end toestel van nog geen jaar oud is het jammer dat nu al zeker is dat deze nooit meer via officiele weg Ice Cream Sandwich zal ontvangen. Fabrikanten als Samsung, HTC en Sony Ericsson hebben al wel aangegeven hun huidige telefoonaanbod van Ice Cream Sandwich te zullen voorzien. Eigenaren van de LG Optimus 2X Speed zijn nu afhankelijk van alternatieve firmware zoals CyanogenMOD om hun toestel alsnog te kunnen update.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu