Geen Ice Cream Sandwich voor LG Optimus 2X Speed

Geen Ice Cream Sandwich voor LG Optimus 2X SpeedSlecht nieuws voor de eigenaren van de LG Optimus 2X Speed. Op haar Indiase Facebook-pagina heeft de Koreaanse fabrikant laten weten dat de telefoon geen update zal krijgen naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Het toestel, dat ook bekend staat als de LG Optimus G2X, kwam op de mark met Android 2.2 Froyo moest eerder al acht maanden wachten op de Gingerbread-update. LG heeft geen specifieke reden gegeven waarom het toestel niet in aanmerking komt voor de ICS-update. Wellicht dat het te maken heeft met het werkgeheugen van 512 MB dat niet snel genoeg zou zijn voor het goed functioneren van Ice Cream Sandwich.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De LG Optimus 2X staat bepaald niet bekend als het beste toestel van LG. Het is de eerste Android-telefoon met een dual-core processor, maar in de praktijk bleek deze ondermaats te presteren. In de Verenigde Staten werd zelf een rechtszaak gestart vanwege de slechte prestaties van de LG Optimus G2X. Dit leidde ertoe dat de Gingerbread-update opeens een stuk vlugger werd uitgerold dan LG aanvankelijk van plan was.

Voor een high-end toestel van nog geen jaar oud is het jammer dat nu al zeker is dat deze nooit meer via officiele weg Ice Cream Sandwich zal ontvangen. Fabrikanten als Samsung, HTC en Sony Ericsson hebben al wel aangegeven hun huidige telefoonaanbod van Ice Cream Sandwich te zullen voorzien. Eigenaren van de LG Optimus 2X Speed zijn nu afhankelijk van alternatieve firmware zoals CyanogenMOD om hun toestel alsnog te kunnen update.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.