Toch geen MEMS voor Nexus 5, Oppo gebruikt snelle cameratechniek

Gijs Ettes
9 oktober 2013, 10:55
1 min leestijd
Toch geen MEMS voor Nexus 5, Oppo gebruikt snelle cameratechniek
Geen MEMS voor Nexus 5

De Nexus 5 krijgt toch geen snelle MEMS-camera waarmee je achteraf kunt scherpstellen, zo blijkt uit de eerste order voor de snelle cameratechniek die door Oppo is geplaatst. Dit geeft fabrikant DigitalOptics van de MEMS-camera aan in een persbericht.

Oppo is inmiddels een van de succesvolste smartphonemakers in China en de aanschaf van de MEMS-techniek past in het streven om verder te groeien met moderne mobiele technologie.

Lees verder na de advertentie.

Geen MEMS voor Nexus 5

Kort geleden werd al duidelijk dat MEMS voor Nexus 5 er waarschijnlijk niet in zit en naar nu blijkt krijgt de smartphone een Sony IMX179-sensor. Dat is jammer, gezien de mogelijkheden die de MEMS-techniek biedt. Een MEMS-camera stelt tot zeven keer sneller scherp dan een gebruikelijke smartphone-camera, waardoor bewegende objecten beter vastgelegd kunnen worden.

Daarnaast kan na het nemen van een foto met een MEMS-camera de focus van de foto worden aangepast. Deze techniek, die we ook kennen van de Lytro camera, zullen we in de toekomst (vooralsnog) alleen terugzien in de smartphones van Oppo.

Nexus 5 aankondiging

Overigens wordt de Nexus 5 vermoedelijk samen met Android 4.4 op 31 oktober aangekondigd. Het toestel, dat door LG wordt gemaakt, krijgt hoogstwaarschijnlijk een 4,95 inch-scherm (1080 —1920 pixels), 2GB werkgeheugen, een Snapdagon 800-quadcore-processor (2.3GHz) en 16 of 32GB opslaggeheugen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu