Geen multi-touch in Google Android op verzoek van Apple

Redactie
10 februari 2009, 11:51
1 min leestijd
Geen multi-touch in Google Android op verzoek van Apple
g1-multitouch

Toen de T-Mobile G1 uitkwam waren veel gebruikers teleurgesteld dat niet aan multi-touch was gedacht. Op de iPhone is dat wel mogelijk en het maakt het inzoomen op kaarten en foto’s een stuk makkelijker. Waarom multi-touch ontbreekt is een onderwerp van veel speculatie geweest. Een teamlid van Google’s Android-team heeft tegen Venturebeat nu verteld hoe het zit: Google heeft geen multi-touch opgenomen omdat Apple ze er specifiek om heeft gevraagd. Beide bedrijven hebben een goede onderlinge relatie en Google CEO Eric Schmidt zit in de raad van bestuur bij Apple.

Apple heeft Google Maps als standaardapplicatie op de iPhone meegeleverd, Google staat als standaardzoekmachine ingesteld en de instellingen van Gmail staan al voorgeprogrammeerd op de iPhone. Een heel verschil met de ondersteuning voor Windows Live-diensten. Google heeft bovendien verschillende applicaties voor de iPhone aangepast, zoals Google Earth, Google Voice Search en sinds gisteren Google Sync.

Lees verder na de advertentie.

Maar misschien speelt naast de goede relatie ook gewoon mee, dat de twee bedrijven niet in juridische verwikkelingen verzeild willen raken. Apple heeft multi-touch uitgebreid gepatenteerd en kijkt niet op een rechtszaak meer of minder. Het Android-teamlid waar Venturebeat mee sprak was zelfs opgelucht dat Google niet voor multi-touch had gekozen.

Maar geen nood: er zijn hacks genoeg om multi-touch toch werkend te krijgen op de G1.

Via: Venturebeat

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's