Google: ‘We maken nooit meer een nieuwe Nexus’

Thomas Haenen
5 oktober 2016, 9:10
2 min leestijd
Google: ‘We maken nooit meer een nieuwe Nexus’

De introductie van de Google Pixel en Pixel XL gisteren betekende ook het einde van de Nexus-reeks, zo heeft Google laten weten. Bestaande modellen worden binnenkort ook niet meer verkocht.

Lees verder na de advertentie.

Geen nieuwe Nexus

Er zijn geen plannen om nieuwe Nexus-toestellen uit te brengen, zo heeft Google vannacht bevestigd tegen The Verge. De Google Nexus-account op Twitter bedankt gebruikers voor hun steun, maar laat ook stevig doorschemeren dat consumenten voorlopig geen nieuwe Nexus hoeven te verwachten.

huawei nexus 6p review

Gisteren zagen we de introductie van de Google Pixel en Pixel XL, de officieuze opvolgers van de Nexus-reeks. Toestellen als de Nexus 6P waren echter nog een samenwerking tussen Google en een andere fabrikant. Bedrijven als Huawei en LG leverden de hardware, Google zorgde voor de software. Met de Pixel-reeks claimt Google de software én hardware voor eigen rekening te nemen.

Stiekem worden beide Pixel-smartphones door HTC geproduceerd, maar je zult die merknaam nergens terugvinden. Op de smartphones prijkt alleen het Google-logo. Volgens Rick Osterloh, het hoofd van Google’s hardwaredivisie, zullen Pixel-smartphones altijd neergezet worden als toestellen die volledig door Google gebouwd zijn. “Deze producten zijn helemaal van ons,” aldus Osterloh in een interview met Bloomberg.

Huawei Nexus 7P?

In september lekte informatie uit over een nieuwe Nexus-tablet. Huawei zou volgens bronnen aan een opvolger van de populaire Nexus 7 werken, die Asus enkele jaren geleden uitbracht. Het apparaat werd gisteren niet getoond op het Made by Google-evenement, maar wordt mogelijk pas later dit jaar getoond. Als dat gebeurd zal ook die tablet voorzien zijn van een Pixel-naam, zo claimen de bronnen.

Het einde van de Nexus-reeks lijkt bovendien aardig snel te gebeuren. In de Google Store, waar het bedrijf zijn eigen smartphones en tablets verkoopt, zijn de Nexus 5X en 6P sinds vannacht niet meer te vinden. Nederlandse webwinkels lijken het toestel nog wel ruim op voorraad te hebben. Wel suggereert het dat Google de Nexus-naam liever vandaag dan morgen uit de winkels haalt.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu