OnePlus: ‘Geen OnePlus 3-variant met lcd-scherm in de maak’

Thomas Haenen
13 oktober 2016, 11:55
2 min leestijd
OnePlus: ‘Geen OnePlus 3-variant met lcd-scherm in de maak’

OnePlus ontkent geruchten dat er een variant op de OnePlus 3 in de maak is. Het huidige toestel zou nog gewoon geproduceerd worden, ondanks de hevige tekorten.

Lees verder na de advertentie.

‘Geen OnePlus 3 opvolger met lcd in de nabije toekomst’

De OnePlus 3 loopt inderdaad tegen productieproblemen aan, zo geeft ceo Carl Pei aan op het forum van de fabrikant. Er zijn niet genoeg amoled-schermen beschikbaar, waardoor niet genoeg exemplaren van het toestel geproduceerd worden. Pei ontkent echter de geruchten dat er een OnePlus 3-variant met een lcd-scherm in de maak is. ‘AMOLED > LCD’, aldus de ceo op het forum.

Woensdag doken er geruchten op dat de OnePlus 3 op korte termijn uit de handel gehaald zou worden. De fabrikant zou volgens bronnen werken aan een een OnePlus 3S, met een iets krachtigere Snapdragon 821-chip en een lcd-scherm. Dat gerucht leek te worden ondersteund door lange levertijden voor het huidige model. De gouden OnePlus 3 is volledig uitverkocht, terwijl de zilveren variant een levertijd van meer dan vier weken heeft.

oneplus 3 review

Volgens Pei is er wereldwijd een grote vraag naar amoled-schermen bij verschillende fabrikanten, waardoor OnePlus niet genoeg exemplaren kan bemachtigen voor zijn eigen productie. Hij zegt dat het bedrijf er hard aan werkt om de levertijden terug te dringen, maar dat er voorlopig geen plannen zijn om het toestel te wijzigen.

Pei houdt overigens wel de deur open voor aangepaste plannen in de toekomst. “OnePlus blijft amoled-schermen gebruiken voor de afzienbare toekomst,” zo liet hij enkele uren later weten op Twitter. Mochten de productieproblemen aanhouden, dan kan het dus best eens gebeuren dat we later dit jaar of begin volgend jaar alsnog die OnePlus 3 Plus te zien krijgen.

Of toch wel?

Dat lijkt ondersteund te worden door nieuwe certificatie die vannacht opdook. Chinese instanties hebben onlangs een smartphone met modelnummer A3010 gekeurd. Aangezien het OnePlus 3 modelnummer A3000 heeft, gaat het waarschijnlijk om een nieuwe variant daarop. Hoe serieus we de woorden van Pei moeten nemen is dus nog maar de vraag.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Three
OnePlus Three

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu