De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Kleiner Samsung-vlaggenschip is geen Galaxy S10 Lite’

Thomas Haenen
29 januari 2019, 9:12
2 min leestijd
‘Kleiner Samsung-vlaggenschip is geen Galaxy S10 Lite’

Samsung werkt aan een kleiner model van zijn volgende vlaggenschip, maar noem het geen Galaxy S10 Lite. Bronnen beweren dat Samsung een andere naam heeft gepland.

Lees verder na de advertentie.

‘Geen Samsung Galaxy S10 Lite, wel kleinere variant’

De 5,8 inch-versie van de Galaxy S10 wordt geen ‘Lite’-toestel, zo meldt GSMArena op basis van eigen anonieme bronnen. Volgens de site wordt het toestel simpelweg ‘de kleinste’ Galaxy S10. Het standaardmodel heeft een 6,1 inch-scherm, het display van de Galaxy S10 Plus wordt 6,4 inch groot.

Onduidelijk is of de 5,8 inch en 6,1 inch allebei de Galaxy S10 genoemd gaan worden, of dat de kleinere variant toch nog een iets andere naam krijgt. Bronnen spraken eerder nog over ‘Samsung Galaxy S10E‘ als naam. Waarschijnlijk laat Samsung de ‘Lite’-aanduiding links liggen, omdat het kleinere model haast net zo krachtig wordt als zijn grote broers. Alle varianten worden uitgerust met dezelfde Exynos 9820-chip .

galaxy s10 accu

Drie tot vijf camera’s

Het grootste verschil tussen de drie toestellen zit hem volgens de bron in het schermformaat en de camera’s. De kleinste Galaxy S10 heeft twee camera’s achterop en een enkele voorop, terwijl het 6,1 inch-model drie camera’s aan de achterzijde heeft. De Galaxy S10 Plus heeft bovendien een dubbele selfiecamera.

Voor de Galaxy S10 Plus heeft Samsung nog een andere extra gepland: het bedrijf werkt aan een variant met 1TB opslagruimte en 12GB werkgeheugen. Het is één van de eerste smartphones met zoveel opslagruimte. Waarschijnlijk moet je daar wel behoorlijk diep voor in de buidel tasten. Volgens bronnen gaat deze variant liefst 1499 euro kosten. De toestellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit, groen, blauw en geel.

Over iets minder dan een maand worden de nieuwe smartphones onthuld. Dan vindt in San Francisco namelijk de volgende editie van Samsung Unpacked plaats. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: GSMArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu